La Generalitat ja està preparant la desescalada del territori valencià

Puig va explicar que la desescalada «no serà ràpida, imminent i sense seguretat»
Ja es prepara la desescalada en el territori valencià | ACN

La Conselleria de Sanitat i el sector de l'hostaleria i l'oci crearan una taula de treball per a «analitzar i planificar» les mesures que recollirà el pròxim pla de desescalada de les restriccions per la pandèmia del Covid-19 en el territori valencià.

D'eixa manera, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, es reuniran este dimarts, 16 de febrer, per a una primera «presa de contacte» amb el sector de l'hostaleria i l'oci.

Puig ja ho va anunciar quan va revelar la pròrroga de les mesures anticovid fins a l'1 de març: «sí que s'ha parlat de vore com haurà de donar-se per a quan es puga iniciar la desescalada», encara que també va ser caut en assegurar que la desescalada no s'ha tractat encara en la reunió Interdepartamental en la que es decreten i analitzen les restriccions que han de complir-se en el territori valencià. No obstant això, sí que va detallar les línies roges que haurà de complir la futura flexibilització de les restriccions.

«És temps de fer un esforç suplementari»

«No seran mesures per a sempre», va puntualitzar Ximo Puig mentres explicava la seua posició respecte a les protestes dels hostalers. «És temps de fer un esforç suplementari, només s'hauran de complir les mesures el temps que siga necessari, ni un dia més».

Ximo Puig va explicar que la desescalada Â«no serà ràpida, imminent i sense seguretat», i que «tenim dos setmanes per a plantejar estes qüestions», deixant clar que si la tendència actual del coronavirus en el territori valencià prosseguix al mateix ritme, ja es podria pensar a flexibilitzar les restriccions de cara a l'inici del mes de març.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les mascaretes més populars que deixaran de vendre en Espanya" "Atenció: Continuen pujant els contagis per coronavirus en Espanya"