La Generalitat sanciona amb 40.000 euros a la residència Domus Vi d'Alcoi

La primera inspecció va ser en novembre del 2019
Han de pagar 40.000 euros | acn

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha imposat una multa de 40.000 euros a la residència d'ancians Domus Vi d'Alcoi, en l'Alcoià (Alacant), per infracció molt greu de la llei valenciana de Servicis Socials, en incomplir les ràtios de personal mèdic i de tècnics en activitats socioculturals.

D'eixa manera ho recull una resolució de la direcció general de Persones Majors, a la que ha tingut accés EFE, que indica que la sanció s'imposa en un grau mitjà, donada l'existència d'advertiments previs i la reiteració d'infraccions.

En este centre van morir en la primera ona de la pandèmia de Covid-19 un total de 73 persones, més de la mitat dels usuaris, i la Generalitat està estudiant fórmules per a recuperar la seua gestió, que segons el Consell va ser adjudicada per l'exconseller Rafael Blasco per 45 anys «sense concurs i sense lliure concurrència».

L'expedient sancionador es va obrir a causa d'una visita d'inspecció de la Conselleria el 21 de novembre de 2019 per a vore si s'havien esmenat les deficiències de les que havia alertat al juliol, i en la que es va comprovar que continuava la falta d'hores de dedicació de metge d'un mes abans, i del personal tècnic en activitats socioculturals (Tasoc) detectada en desembre de 2018 i juliol de 2019.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: 288 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últimes 3 dies" "La gran quantitat de dosis de la vacuna Pzifer que rebrà Espanya a principis del 2021"