El govern espanyol recupera el subsidi per als aturats de més de 52 anys

L'executiu de Sánchez també aprova un increment de la prestació per fill a famílies pobres i manté els ‘divendres socials’, tot i les crítiques de l’oposició.
El nou decret parteix de la premissa de poder ajudar als aturats majors de 52 anys | Cedida

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciava aquest dijous en un acte a Ávila que el Consell de Ministres aprovaria aquest divendres dos decrets socials més. Es tracta de la recuperació de l’ajuda als desocupats de llarga durada de més de 52 anys i d’un increment de la prestació per fills a càrrec en famílies amb pocs recursos.

 

Sánchez manté d’aquesta manera els ‘divendres socials’ on el Consell de Ministres aprova mesures que el PP i Cs han bloquejat a la Mesa del Congrés al llarg dels huit mesos de mandat socialista, o bé que han quedat parades fruit de la caiguda dels pressupostos generals de l’Estat per al 2019, que van ser rebutjats.

 

Accés a una ajuda mensual de 430 €

En concret, l’executiu espanyol rebaixa de 55 a 52 anys l’edat per a poder cobrar el subsidi destinat a aturats de llarga durada. El decret també inclou bonificacions als aturats de llarga durada, i mesures per a impulsar el control de la jornada laboral i el pagament de les hores extra. A més, segons ha avançat el president, s’aprovarà un increment de les ajudes que reben famílies amb pocs recursos i fills a càrrec per a combatre la pobresa infantil. L’ajuda que reben passarà de 291 euros mensuals a 341, i arribarà fins a 588 per a famílies en situacions d’extrema pobresa. 

L'ajuda mensual pot arribar als 430 euros | Cedida

 

L’executiu espanyol ja va aprovar la setmana passada l’ampliació del permís de paternitat, que passarà de 5 a 8 setmanes a partir de l’1 d’abril, amb l’objectiu d’equiparar-lo plenament entre homes i dones l'any 2021. Tots aquests decrets s’hauran de convalidar a la Diputació Permanent del Congrés en un termini de 30 dies després de la seua publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

 

Els ‘divendres socials’ han generat crítiques per part de PP i Cs, que han demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que prohibisca a l’executiu espanyol explicar aquestes mesures en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. De moment la JEC ha acceptat a tràmit la queixa. La Moncloa enviava aquest dijous les seues al·legacions on advertia a l’àrbitre electoral que prohibir les rodes de premsa podria ser inconstitucional. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram