El Govern prepara una renta mínima d'urgència: Les persones que la podran demanar

Es tracta d'una mesura important per a aquells que estan patint econòmicament pel coronavirus
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa. | Europa Press

La crisi del coronavirus, a demés de moltes morts i nombrosos contagis, està portant amb ell que hi haja espanyols que es troben en una complicada situació econòmica. I això es deu al fet que han hagut de tancar els seus negocis, al fet que en les seues empreses s'han realitzat ERTOS o directament al fet que se'ls ha despedit.

Per este motiu, el Govern de Pedro Sánchez ha anat duent a terme mesures per a a ajudar a l'economia d'eixes persones i de les seues famílies. No obstant això, pareix ser que està preparant una altra mesura molt urgent: establir una renda mínima per a poder ajudar als més vulnerables davant esta situació.

D'eixa manera segons s'ha publicat en diferents mitjans, PSOE i Unides Podem estarien treballant en el disseny d'eixa ajuda extraordinària i urgent per a què els més desfavorits noten el menys possible l'impacte de la crisi propiciada pel Covid-19. En concret, és el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions (José Luis Escrivá) i el seu equip el que estan desenvolupant amb la major urgència possible la citada renda mínima.

Qui pot ser beneficiari

D'esta, en un primer moment, es beneficiarien els qui hagen vist reduïts els seus ingressos per la crisi citada i les persones amb baixos ingressos. Per este motiu d'ella podrien aprofitar-la des d'empleades de la casa fins a famílies amb tots els seus membres adults en situació de desocupació passant pels que hagen patit cancel·lacions de contractes temporals de forma anticipada, per exemple.

En les pròximes jornades és quan està previst que es done a conéixer de manera pública esta mesura urgent en favor de l'economia de molts espanyols. Això sí, no s'ha d'oblidar que esta renda mínima bàsica era ja una iniciativa que l'esmentat govern de coalició tenia previst dur a terme en esta legislatura com una de les seues proposades 'estreles'. No obstant això, el Covid-19 ha accelerat el seu desenvolupament.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Miracle coronavirus: Alma, la dona de 95 anys que l'ha superat" "Alerta estafa: El correu de la DGT que no has d'obrir"