Tot el que el govern xinés ha amagat sobre el brot de coronavirus

Xi Jinping va amagar la gravetat del brot durant quinze dies
Xi Jinping va amagar la gravetat del brot durant quinze dies | València Diari

L'inici de la psicosi per l'expansió del coronavirus en tot el món arribava el gener de 2020 de la mà de veus poc confiades amb la credibilitat de la informació procedent de les autoritats de la Xina, acusada en moltes ocasions de censura. Ara els rumors es convertixen en realitat: el govern xinés va amagar durant quinze dies la gravetat del brot de coronavirus.

Quinze dies entre la reunió de crisi i l'alerta pública

Donada la crisi política que ha originat el brot, el president Xi Jinping s'ha pronunciat en diferents mitjans oficials en un intent de llevar-se responsabilitats i atribuir-les als dirigents de la província de Hubei, a on milions de persones continuen confinades per proximitat a Wuhan, epicentre del brot.

El dirigent xinés assegura que va ordenar contindre la malaltia el dia 7 de gener a les autoritats locals, però no va ser fins al 20 quan va fer oficial l'alerta sanitària. 'Qiushi Journal', la revista del Partit Comunista, informa d'una reunió de la cúpula de l'executiu per a gestionar la crisi quinze dies abans de què el president avisara públicament del perill.

L'OMS envia ajuda a la Xina

La notícia arriba el dia en què la Xina eleva a 1.770 els morts per coronavirus i a 70.548 els contagiats en el país. Amb afectacions en tot el món, la recent i polèmica cancel·lació del Mobile Word Congress (MWC) en Barcelona i un possible impacte important en l'economia mundial, l'OMS intenta gestionar el brot en coordinació amb la Xina i ha enviat dotze experts per a lluitar contra el virus des de Pequín, de la mà de professionals sanitaris locals. 

No queda cap cas de contagi en Espanya

Fora de la Xina, ja són cinc les morts que ha causat el coronavirus, entre les que es troba la d'un home en França, considerat la primera víctima mortal pel covid-19 fora del continent asiàtic. I dos creuers en quarantena centren també l'atenció: un en el Japó, amb 44 casos de contagi confirmats que ja estan sent evacuats en hospitals nipons i l'altre en Cambodja, a on viatjaven cinc espanyols, dels qui quatre ja estan fora del vaixell, confinats en un hotel. En Espanya, no queda cap cas de coronavirus, després de què els dos casos confirmats donaren negatiu en les proves.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els instituts valencians oferiran la nova assignatura de Cultura Digital en anglés" "Desviats 18 vols en els aeroports de València i Alacant per la boira"