El coronavirus podria aplaçar el juí contra la 1a xarxa de blanqueig xinesa en Alacant

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
Dos ciutadans xinesos, naturals de Wuhan, al·leguen estar en quarentena pel brot | València Diari

Alguns dels acusats en una causa per delictes fiscals i blanqueig de capitals han al·legat trobar-se en quarantena pel coronavirus per a no comparéixer en el juí previst en Alacant.

La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat hauran de pronunciar-se sobre els escrits remesos per la representació legal de dos ciutadans xinesos, naturals de la regió de Wuhan, en els que expliquen la seua impossibilitat d'acudir al juí previst a causa de la quarantena decretada pel brot d'este perillós virus que s'ha iniciat, justament, en Wuhan.

La petició, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), ha sigut traslladada des de la Secció Primera de l'Audiència d'Alacant per a que les acusacions informen sobre si consideren que el juí es pot celebrar per als altres acusats en les dates previstes i jutjar més tard als dos processats que han anunciat la seua incompareixença.

A demés, fonts de l'alt tribunal valencià han confirmat que altres quatre acusats també han anunciat la impossibilitat de comparéixer per la mateixa raó, encara que els escrits no es troben en l'Audiència d'Alacant.

Entre 6 i 22 anys de presó per defraudar 168 milions d'euros

En el juí, programat del 24 al 27 de febrer, s'acusa a set persones de defraudar, entre 2005 i 2009, 168 milions d'euros, a través de transferències bancàries enviades de manera irregular a la Xina. Els diners procedien de la venda de calçat fabricat en la Xina, que era declarat per davall del seu valor i venut per empreses assentades en el polígon Carrús d'Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant).

El Ministeri Fiscal i l'advocacia de l'Estat, en nom de l'Agència Tributària, sol·liciten penes d'entre 6 i 22 anys de presó per delictes contra la Hisenda Pública, defraudació d'IVA i blanqueig de capitals i multes per import de 725 milions d'euros.

  

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els usuaris de Rodalies rebran un bitllet gratis si el tren es retarda o es cancel·la" "El MuVIM homenatjarà al director de cine valencià Berlanga"