Investigada per exercir de metgessa especialista sense titulació en Alacant

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
Medicaments incautats a la suposada especialista mèdica | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha investigat a una dona brasilera de 51 anys per ser una presumpta autora de delictes contra la salut pública i intrusisme professional en Alacant.

El passat mes de gener, agents de la Guàrdia Civil de l'Oficina d'Anàlisi Fiscal d'acord amb les directrius de l'Administrador de la Duana de l'Aeroport d'Alacant (Agència Tributària en Alacant), van procedir a la inspecció d'un paquet procedent de la Xina que havia cridat l'atenció de les dos seccions fiscals. 

En obrir-lo, van trobar dins una bossa de plàstic com si fóra un paquet de menjar per a animals i quatre bosses més xicotetes, que contenien una pols blanca. Després de sotmetre esta substància a una primera anàlisi de drogues, esta va donar positiu en diferents classes de metamfetamines i MDMA.

En un segon informe més exhaustiu es va especificar que es tractava de lidocaïna, procaïna i tetracaïna, unes substàncies englobades dins del grup d'anestèsics locals, que no estan autoritzats per a la seua administració en sers humans si no està supervisat per autoritats sanitàries. 

La intervenció de la Guàrdia Civil

De manera paral·lela, la Guàrdia Civil va investigar a la dona que apareixia com la destinatària del paquet, i va descobrir ràpidament que esta s'anunciava en una pàgina web com a terapeuta, oferint els seus servicis en una clínica d'una cèntrica avinguda d'Alacant. 

També es publicitava com a rehabilitadora per haver cursat diferents màsters i títols acadèmics, a demés d'afirmar que era membre de l'Associació Espanyola de Geriatria i Gerontologia, especialista en teràpia natural, medicina integrativa i en tractament de malalties mentals i musculars.

Una volta els agents investigadors es posaren en contacte amb l'Il·lustre Col·legi de Metges d'Alacant, la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia i amb la Seguretat Social, van arribar a la conclusió que esta persona no posseïx cap títol oficial reconegut en Espanya que la faculte per a la pràctica i prestació dels servicis que ella mateixa oferta.

Amb tota esta informació, la Guàrdia Civil va acudir a la citada clínica per a fer una inspecció a la investigada.

  

Per tot l'anterior, es va procedir a la detenció de la suposada especialista mèdica, per ser l'autora dels presumptes delictes de contraban, contra la salut pública i d'intrusisme professional. La investigada ha quedat en llibertat a l'espera de juí.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Policia Local rescata a un gos maltractat en Alaquàs" "Demanen presó a un fotògraf per abusar de menors en Alacant"