INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

28 persones investigades per enverinar a animals en Alacant

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
S'han localitzat alguns elements prohibits per a la caça com trampes i gàbies | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil investiga a 28 persones per l'ús il·legal de trampes enverinades en Alacant i altres ciutats d'Espanya. Amb l'operació 'Antitox', desenvolupada durant l'any passat, el Servici de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) ha trobat 1.628 mètodes de caça prohibits.

 

Després de les 289 inspeccions fetes en finques cinegètiques, explotacions ramaderes i establiments fitosanitaris, també es van trobar 120 animals enverinats. Entre els cadàvers dels animals, es van trobar alguns de linx ibèric o d'àguila imperial, que són espècies en perill d'extinció. 

 

A demés, la Guàrdia Civil ha confiscat 47 trampes enverinades i un total de 66 quilos de productes tòxics. D'esta manera, s'han interposat 175 infraccions a la normativa de sanitat vegetal, de la llei 42/2007 del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat.

  

Investigació feta pel SEPRONA

En Alacant, els agents del SEPRONA van iniciar una investigació a causa de denúncies per enverinament d'animals. Van localitzar en una parcel·la elements prohibits per a la caça com ceps i gàbies. També es van trobar armes de foc sense documentació. Es va denunciar al propietari de la parcel·la per tot açò. 

 

L'operació 'Antitox', feta de manera anual, combat l'ús de verí i altres mitjans no selectius de caça en el medi natural. Enguany ha comptat, a demés, amb la participació del Servici Cinològic i del Servici de Criminalística de la Guàrdia Civil.

 

La investigació d'esta classe de delictes resulta molt complexa per tres motius: la falta de testimonis, l'ocurrència en zones aïllades i el coneixement del mitjà per part dels autors. A demés, la mateixa naturalesa d'estos delictes requerix una formació policial cada volta més especialitzada, en la que es combinen aspectes tan diferents com inspecció ocular dels escenaris, anàlisis d'ADN o mètodes d'investigació propis de la delinqüència. 

 

Un dels aspectes més destacats de l'operació 'Antitox' és la participació del Servici Cinològic de la Guàrdia Civil, ja que les unitats canines són un element clau en la lluita contra l'ús de trampes enverinades i que ja servix d'exemple de formació per a cossos policials estrangers.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!