L'hostaleria d'Elda i Petrer seguirà l'exemple de Castelló i obrirà el dia 16 de febrer

L'associació ha convidat als negocis a «alçar el cap, obrir els seus bars i restaurants»
Obriran els locals el 16 de febrer | Àngel ullate

L'Associació 'Hostaleria Vall' d'Elda, que engloba a negocis de les localitats d'Elda i Petrer, en la comarca del Vinalopó Mitjà (Alacant), ha fet una crida al sector dels municipis perquè seguisquen l'exemple dels bars de la província de Castelló i òbriguen els seus negocis dimarts que ve, 16 de febrer.

L'associació ha justificat el seu posicionament després de la decisió que ha fet pública el Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPV) referent a que els negocis puguen reobrir tot i trobar-se en «zona roja» a causa de la incidència de contagis del Covid-19. Per això, els hostalers de Castelló han anunciat que reobriran en la província dimarts que ve, al que se sumarà el sector d'Elda i Petrer, segons ha confirmat el col·lectiu en un comunicat.

En concret, l'associació ha convidat als negocis a «alçar el cap, obrir els seus bars i restaurants i no tolerar més atropellaments per part de la Generalitat» i argumenta que «els contagis han continuat en augment amb els locals tancats des de fa més de dos setmanes. Diem prou al fet que es continue assenyalant al sector com a principals transmissors del Covid-19, estem pagant la incapacitat de gestionar de Ximo Puig», assenyalen els hostalers.

La portaveu de l'associació, Cristian Ruiz, ha denunciat que «les ajudes no han arribat» i ha recordat el suïcidi d'un hostaler d'Alacant «a causa del tancament imposat. Desgraciadament no és un cas aïllat, el Govern d'Espanya i la Generalitat ens estan conduint a això i no ho podem permetre». Per això, Ruiz confirma que el sector obrirà a Elda i Petrer el dia 16 «igual que els seus homòlegs de Castelló, amb totes les mesures de seguretat, com han fet els mesos arrere».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les declaracions de Ribó sobre la reducció de les restriccions" "La taxa que ha suspés l'Ajuntament de València a causa del coronavirus"