Joan Ribó admitix que no es podrà fer la Cavalcada de Reis i estudiarà una alternativa

L'Ajuntament de València s'atindrà escrupolosament al que diguen les autoritats sanitàries
Ha dit que en els pròxims dies pensaran una segona alternativa | Cedida

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat este dimecres que a partir de l'apuntat este dimarts pel Govern central sobre la celebració de les cavalcades de Reis és previsible que la Conselleria de Sanitat vaja a dir que no a la proposta que li ha plantejat l'Ajuntament per a poder dur-la a terme en esta ciutat amb les mesures necessàries per a evitar contagis del Covid-19.

Ha reiterat que el consistori valencià, com «sempre, s'atindrà escrupolosament al que diguen les autoritats sanitàries». El primer edil ha recordat que el consistori està esperant resposta de la Conselleria de Sanitat al plantejament que li ha fet per a poder celebrar esta cavalcada en la capital valenciana.

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera en la roda de premsa que ha oferit per a informar del procés de restauració de la Senyera de 1928, preguntat per si se celebrarà a València Cavalcada de Reis després de la recomanació feta per l'Executiu central perquè esta classe d'actes no es faça en Nadal o que si es fa siga estàtic o per televisió.

«Estem esperant la resolució de la Conselleria de Sanitat però entenem que després del que va eixir ahir a nivell estatal la situació serà clara. Estem treballant en les condicions, ja que la Conselleria de Sanitat ens dirà que no es pot fer», ha exposat preguntat també per si dona per liquidada la Cavalcada de Reis.

Una segona alternativa

No obstant això, ha subratllat que no s'ha rebut «encara» document d'este departament de la Generalitat. «Nosaltres havíem fet un plantejament a la Conselleria de Sanitat. Sembla ser que no es poden fer estes festes, estes cavalcades. Perquè, senzillament, com hem dit sempre, ens atindrem escrupolosament al que ens diguen les autoritats sanitàries», ha manifestat el responsable municipal. «Crec que és molt clar», ha agregat.

Respecte a si l'Ajuntament compta amb alguna idea com a alternativa a no dur a terme este acte, Joan Ribó ha assenyalat que «no i ha demanat «uns dies» per a poder fer «una segona planificació». «Teníem un projecte que hem presentat a la conselleria. Estudiarem com podem, en la mesura que siga possible i dins del que siga possible sanitàriament, fer les activitats corresponents», ha asseverat el responsable municipal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Participa en l'enquesta d'un professor de la UV per a conéixer l'impacte de la pandèmia" "El Govern dona 822 milions d'euros al territori valencià del Fons Covid-19"