El peveter faller de la plaça de l'Ajuntament de València: apagat per una avaria

El monument estarà allí fins al 19 de març
S'ha encés a les 22.19 hores | JCF

Actualització 11/03/2021 a les 14.30 hores. El diari 'Levante-EMV', ha informat que el peveter faller instal·lat en la plaça de l'Ajuntament de València es troba apagat per una avaria que estan tractant de reparar diferents especialistes en instal·lacions de gas perquè puga tornar a encendre's.

La Junta Central Fallera encén un peveter en la plaça de l'Ajuntament de València

La Junta Central Fallera (JCF) ha instal·lat en l'enclavament de la plaça de l'Ajuntament de València, a on tradicionalment es planta el monument municipal, un peveter de quatre metres d'altura amb una flama encesa en record «dels que ja no estan i com a símbol d'esperança» enfront de la pandèmia.

Des d'este dimecres --dia en què es complix un any des de la suspensió de les Falles pel coronavirus-- i fins al 19 de març, eixa flama estarà encesa i presidirà la plaça fins a la 'Cremà' de la Falla Municipal de 2021, amb una flama del mateix material amb el que s'ha construït el peveter, segons ha informat la JCF en un comunicat.

El peveter s'ha encés cap a les 22.19 hores, coincidint amb l'hora exacta de l'anunci, ara fa un any, de la cancel·lació de la festa de les Falles per part del president de la Generalitat Valenciana. La peça, de quatre metres d'altura, reproduïx el disseny del Cartell de Falles de 2021, obra de Diego Mir i Fase Studio.

El sector faller lluita per mantindre viva la flama

Un peveter al que li ha donat forma tridimensional l'artista faller Miguel Banaclocha i que, a demés de simbolitzar que les Falles, «continuen treballant i lluitant per la festa», és un homenatge a «tots i totes els que ens han deixat en este llarg any de pandèmia, fallers i falleres, veïns i veïnes i en definitiva, ciutadans i ciutadanes que ara ens il·luminen des del cel».

Fa un any, el col·lectiu faller va rebre una de les pitjors notícies. «Amb moltes peces de les Falles al carrer, amb la pólvora fent tremolar la plaça de l'Ajuntament cada migdia, amb els tallers rematant les gales valencianes, amb els floristes preparant els rams de l'Ofrena i els músics afinant els instruments, amb els casals oberts, els bunyols quasi fets i els riures dels fallers i les falleres a les portes de la seua setmana gran», ha recordat la Junta Central Fallera.

Fa 365 dies que les festes «lluiten per a mantindre viva la flama. El món faller ha demostrat que és responsable i resilient. I per això ens hem reinventat i hem volgut ser presents a través del foc, purificador i etern», ha assenyalat la JCF.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Viatjar des de Castelló fins a la frontera amb França serà gratis" "'Mare Móvil Falles': Sanitat rebutja la visita de la Verge als hospitals"