Una línia de WhatsApp per a les emergències sobre desnonaments

Este servei serà a través d'un servei d'emergències amb el telèfon 722 846 606

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat este dimecres la Unitat d'Ajuda davant Desnonaments, un equip multidisciplinari dedicat específicament al seguiment i la resposta de les situacions d'emergència residencial que es donen en la Comunitat Valenciana.

Esta unitat té per objectiu plantejar una resposta integral, a través d'un número de WhatsApp i mitjançant la seua coordinació amb els serveis territorials i amb la xarxa d'oficines d'habitatge Xaloc en els diferents municipis, a més d'atendre, des de la proximitat i cas per cas, totes les notificacions de persones individuals o entitats.

La directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris, ha explicat que el servei d'atenció precoç per a donar respostes immediates davant desnonaments serà a través d'un servei d'emergències, amb el telèfon 722 846 606, “per a poder atendre de manera preferent, directa i immediata als col·lectius afectats per l'emergència d'habitatge”.

El registre, amb sistema d'enregistrament telefònic dels missatges de Whatsapp, permetrà poder oferir un contacte personal telefònic dins de les 24 hores següents, així com el posterior seguiment dels casos atesos i la derivació dels mateixos als serveis corresponents.

Informar de les alternatives legals davant el desnonament

 

Amb això, segons ha explicat Peris, “volem anticipar-nos i mitigar l'augment de les emergències d'habitatges, informar de les alternatives legals a la disposició de les persones afectades i donar resposta a les necessitats evitant situacions d'extrema gravetat”.

Peris ha incidit en què esta eina els “permetrà conéixer la dimensió real del problema i avaluar i establir mesures correctores sobre la prestació de respostes”.

“Volem que siga un servei amb el qual s'impulsen les xarxes capil·lars d'ajuda existent, per a millorar i coordinar els punts d'atenció que ja existeixen, així com per a establir guies i protocols d'actuació coordinats, i amb tot això aconseguir en definitiva una atenció precoç i donar solucions residencials amb major eficiència i eficàcia”, ha assegurat.

Per part seua, Martínez Dalmau ha manifestat que amb la Unitat d'Ajuda davant Desnonaments es dona “una resposta institucional ràpida i eficaç per a fer front al principal problema social provocat per la crisi residencial del nostre país: els desnonaments”.

Sobre este tema, ha assenyalat que “enfront de la injusta realitat de milers de famílies que han perdut la seua llar en els últims anys no caben mitjanes negres”, i ha assegurat que des de la Vicepresidència Segona es remetrà una petició al Govern central perquè es prolongue fins a final d'any la moratòria que impedeix els desnonaments durant l'estat d'alarma.

El vicepresident també ha indicat que “l'accés a un habitatge digne ha de deixar de ser una variable subjecta a l'especulació dels mercats financers”.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'OMS es pronuncia sobre la vacuna d'AstraZeneca i les trombosis" "Els vacunats amb AstraZeneca podrien rebre la 2a dosi d'una altra marca"