Alerta: detectada listèria en el salmó fumat marinat amb anet de la marca Royal

El lot afectat per Listèria monocytogenes és el 1098B1-098 i la seua data de caducitat 23/05/2021

AESAN, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, informa de la presència de Listèria  monocytogenes en salmó fumat marinat amb anet fabricat a Espanya.


Quin és el problema?

 

Un control realitzat per les autoritats sanitàries andaluses ha detectat quantitats de Listèria monocytogenes  superiors als límits permesos en un lot de salmó marinat de la marca Royal. Un recompte elevat de bacteris presenta el consegüent risc de listeriosis si es consumeix este producte.

Quin és el producte afectat?

 

Es tracta del salmó fumat marinat amb anet de la marca Royal.


El lot afectat és el 1098B1-098
La seua data de caducitat 23/05/2021.


Este producte, elaborat a Espanya, s'ha distribuït a totes les comunitats autònomes, i s'embene en supermercats i botigues d'alimentació, refrigerat.


Què he de fer?

 

Després de conéixer-se la presència de Listèria, s'ha ordenat la retirada del producte del mercat, amb el que ja no ha d'estar disponible.


Si tens este producte a la teua casa, no el consumisques i acudeix al punt de venda per a retornar-lo.
Fins al moment no ha sigut notificat cap cas de listeriosis per consumir el salmó marinat Royal, però si l'has consumit recentment i tens vòmits, diarrea o febre, símptomes compatibles amb la listeriosi, acudeix al teu metge.


Compte amb la listeriosi

 

Listèria monocytogenes és un bacteri que està darrere d'un bon nombre d'infeccions alimentàries. De fet, són freqüents les alertes de seguretat alimentària emeses per l'AESAN per este motiu.


• El principal risc d'este bacteri és que és capaç de proliferar fins i tot a baixes temperatures en el refrigerador: només la cocció o la pasteurització dels aliments aconsegueix eliminar-la.


• Els aliments que més exposats estan a contaminar-se per Listèria monocytogenes són companatges, formatges frescos, patés, lactis elaborats amb llet crua, vegetals crus o, com en aquest cas, fins i tot preparacions de peix.


• Els símptomes més comuns de la listeriosi són gastroenteritis amb febre, mal de cap, malestar estomacal i vòmits.


• En la majoria dels casos es resolen sense majors complicacions, però la intoxicació per Listèria monocytogenes és especialment problemàtica en ancians, malalts, xiquets i, especialment en dones embarassades.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'aeroport de Castelló ofereix una nova ruta amb Sevilla" "Antonio Orozco actuarà a Torrevieja el 8 d'agost"