Menjador escolar i universitat gratuïts centren el programa educatiu de Compromís

La formació incidia en el gran paper que juga l'educació a l'hora de transformar la societat.
Imatge d'arxiu | Europa Press

 

La gratuïtat del menjador escolar, l'adaptació de les taxes universitàries a la situació econòmica de l'alumnat, i l'extensió de les places públiques d'educació per als més menuts. Aquestes són les promeses estrella en matèria d'educació que ha llançat Compromís de cara a les eleccions.

 

L'educació és una de les qüestions que sempre estan en el centre davant unes Eleccions com les que tindran lloc aquest diumenge, 28 d'abril, a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, dins el programa electoral de la coalició Compromís, s'apuntaven aquestes propostes, incidint en el gran paper que juga l'educació a l'hora de transformar la societat i garantir una major igualtat d'oportunitats.

 

Gratuïtat del menjador escolar

Una de les mesures principals seria aconseguir la gratuïtat de forma progressiva del servei de menjador escolar, per a tot l'alumnat que vulga fer ús d'aquest. Aquesta gratuïtat s'aniria incorporant durant la següent legislatura, i aniria també associada al foment d'una alimentació saludable, amb productes de proximitat, i contemplant l'espai del menjador com un àmbit de socialització en igualtat.

 

Adaptació de les taxes universitàries

Des de la coalició s'apunta també al desenvolupament d'un nou sistema de taxes universitàries, que estiga relacionat de forma directa amb el nivell d'ingressos, on aquells que tinguen menys ingressos no paguen. Aquesta mesura també seria progressiva, s'implantaria tant als graus com als màsters i tindria com a objectiu que cap estudiant deixe uns estudis universitaris per raons de tipus econòmic.

 

Escolarització dels més menuts

Així mateix, des de Compromís es planteja continuar oferint un major número de places per als més menuts. Per una banda, es contempla un augment de l'oferta pública de places del nivell 2-3 anys als centres educatius públics d'infantil i primària, i per alta ampliar l'oferta gratuïta de places de 0 a 3 anys a les escoles infantils.

 

Altres mesures

Altres promeses vinculades a l'educació tindrien relació amb l'augment del professorat, la disminució de la ràtio d'alumnes per aula, l'impuls de l'escola a les zones rurals i l'adaptació de la formació professional a les necessitats productives per a fomentar l'ocupabilitat dels estudiants.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!