El menut Julen va morir a causa de les lesions patides durant la caiguda al pou

L'informe definitiu de l'autòpsia confirma les principals hipòtesis, i nega que la defunció fóra conseqüència dels colps de la piqueta durant el rescat.
Els pares de Julen després de saber que els miners havien localitzat al menut sense vida | València Diari

 

L'informe final de l'autòpsia del menut Julen, el xiquet de dos anys que va caure a un pou a Totalán, a Màlaga i va ser rescatat sense vida, confirma que el menut va morir com a conseqüència dels colps patits durant la caiguda.  Aquest informe definitiu de l'autòpsia de Julen acaba amb tots els dubtes i confirma que el menut no va morir pels colps de la piqueta dels equips de rescat.

Va morir el mateix dia de la caiguda

Després de quasi tres mesos de treballs en l'autòpsia del xiquet, es confirma que la causa de la mort va ser la caiguda al pou, el mateix dia de l'incident. El xicotet Julen va morir per un traumatisme cranioencefàlic i perimedul·lar, amb dos fractures, una a la zona occipital i l'altra a la regió temporal esquerra.

Segons els metges forenses que han presentat l'informe de l'autòpsia de Julen, la mort es va produir de forma quasi immediata, instants més tard que el xiquet caiguera al pou. Aquest informe descarta la tesi de la defensa de l'amo de la finca, que defensava que la mort del xiquet es va produir a causa dels colps de piqueta dels equips de rescat durant l'operació.

Es descarta l'argument de l'amo de la finca

Així, l'informe definitiu que descarta definitivament l'argument de l'amo de la finca, apunta que la data de la mort se situa al voltant de les 13.50 hores, «pocs minuts» després de la caiguda al pou, mentre que no es va començar a utilitzar la piqueta fins a les 17.30 hores, unes quatre hores després de la mort de Julen.

El menut Julen va caure el diumenge 13 de gener a un pou de només 25 cm de diàmetre i d'uns 70 metres de profunditat. El seu cos va ser trobat la matinada del dissabte 26 de gener a les 01.25 hores, després de dies sencers cavant un túnel paral·lel i una galeria que els unia. El rescat de Julen es va convertir en una de les operacions més complicades per la falta d'oxigen i llum, i per la presència de minerals de gran duresa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"COMPARTIU: Labora busca a 62 persones per a treballar en hotels de la Comunitat" "ATENCIÓ: Mercadona diu adéu definitivament a les bosses de plàstic"