Montero desmentix a Calvo: «No tenim en ment l'aprovació de l'estat d'alarma»

«No està previst aplicar l’estat d’alarma ni cap altra norma que vaja més allà del que els governs autonòmics tinguen encomanat», ha dit la portaveu
El president del Govern, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | ACN

La portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha assegurat este dimarts que, a pesar de les manifestacions de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, apuntant a la possibilitat de reactivar l’estat d’alarma en cas de rebrot del coronavirus, l’Executiu no té cap previsió d’actuar en esta direcció. «En estos moments, la pandèmia està controlada, seguix l’evolució que preveia i hi ha menys contagis, pel que hi ha els instruments per a acotar i limitar els brots esporàdics en zones concretes», ha afirmat la ministra portaveu Montero.

Montero ha sigut clara: No es plantegen tornar a aplicar l'estat d'alarma

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha recordat que les comunitats autònomes tenen ara les competències similars a les de la fase 2 de l’estat d’alarma sobre locals comercials i horaris, entre altres.

Per este motiu, ha volgut dir «amb claredat» que el Govern «no està estudiant ni a curt ni a mitjà termini tornar a declarar l’esta d’alarma». «No tenim en ment l’aprovació de l’estat d’alarma i sempre hem dit que si la situació sanitària global del país canviara de forma important i dràstica, circumstància que no hi ha, com ha fet anteriorment, el Govern activaria tots els mecanismes normatius que tenim a l’abast per a frenar la transmissió del virus», ha confirmat.

Moncloa acusa al PP de deslleial per treballar en Europa «en contra dels interessos d’Espanya»

En un altre ordre de coses, María Jesús Montero, ha acusat este dimarts al PP d’actuar de forma deslleial per haver iniciat una campanya en les institucions europees qüestionant l’Estat de dret en Espanya i acusant al Govern espanyol d’amagar la xifra real de morts per coronavirus. Tot açò, en un moment en el que el Govern negocia el fons de recuperació europeu per a reactivar l’economia. Segons Montero, és «inadmissible que el PP estiga treballant en contra dels interessos d’Espanya i obstaculitze les faenes per a la creació del fons de reconstrucció».

Montero ha demanat al PP que «rectifique i reme en la mateixa direcció que ho fem les altres forces polítiques». «Hem de fer una política útil que comprenguen els ciutadans i de cap manera es pot justificar que el PP no estiga en esta faena de reconstrucció, sinó jugant contra dels interessos d’Espanya», ha dit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La zona de paellers i barbacoes de Burjassot torna a obrir" "El descobriment contra el càncer d'una investigadora valenciana"