Mor als 62 anys l'exdiputat del PP Joaquín Calomarde després d'una llarga malaltia

Calomarde, que en 2007 es va donar de baixa del Partit Popular, moria aquest dimecres als 62 anys després d'una llarga malaltia.
Imatge de Joaquín Calomarde | Europa Press

 

L'exdiputat del PP a Les Corts Valencianes i en el Congrés Joaquín Calomarde, que en 2007 es va donar de baixa del partit, moria aquest dimecres als 62 anys després d'una llarga malaltia, segons han informat fonts de l'entorn.

 

El seu vetlatori tenia lloc aquest mateix dimecres, a partir de les 18 hores, i hui dijous, a partir de les 11.00 hores, en el tanatori municipal. Pel que fa al soterrament, estava previst per a les 14.15 hores d'aquest dijous.

 

Després de conéixer-se la notícia, el PPCV ha llançat un missatge en xarxes socials en el qual lamenta la defunció de Calomarde, recordant que va ser diputat autonòmic i nacional durant diverses legislatures. "Descanse en pau", agrega.

 

Calomarde va nàixer a València el 30 de gener de 1956 i va ser diputat en Les Corts en la tercera legislatura, entre 1991 i 1995. També va ser diputat nacional electe del PP per la província de València en 2000 i reelegit en 2004, legislatura aquesta última que va acabar en el grup mixt després d'abandonar el partit.

 

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, catedràtic de Batxillerat, va ser president del Consell Escolar Valencià i també vicepresident del Consell Valencià de Cultura. En el Congrés va ser membre, i portaveu adjunt, de la comissió d'Educació i Cultura, entre altres càrrecs.

 

L'abril de 2007 Calomarde va presentar la seua "dimissió irrevocable" com a militant del PP al president del PP, Mariano Rajoy, a través una carta, en la qual justificava la seua decisió en la seua destitució del càrrec de portaveu adjunt del grup parlamentari i manifestava haver sigut "atacat d'una manera colossal per la defensa i pràctica del dret constitucional a la llibertat d'expressió" després de publicar un article en premsa sobre el partit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!