Mor Buddy, el primer gos infectat per coronavirus

Era un pastor alemany de 7 anys d'edat
En Buddy ha sigut el primer gos en morir del coronavirus en els Estats Units | Unsplash

Ha mort el primer gos infectat per coronavirus en els Estats Units. Es tracta de Buddy, un pastor alemany que va morir l'11 de juliol i al que se li va detectar coronavirus ara fa tres mesos, en concret el passat abril.

A Buddy li encantava jugar, nadar i eixir a passejar amb els seus amos, però a mitjans d'abril, just abans de complir set anys, va començar a tindre problemes respiratoris, tenia mucositat espessa en el nas i respirava amb dificultat, expliquen des de 'NationalGeographic'. Sis setmanes després el pastor alemany es convertia en el primer gos confirmat en SARS-CoV-2 dels Estats Units, i lamentablement ha perdut la vida en juliol.

El seu propietari també va agafar el coronavirus

Però Buddy no va ser l'únic de la família en contagiar-se, i és que unes setmanes abans de què li arribara a ell, el seu propietari també va començar a tindre símptomes de la Covid-19. L'home va donar positiu també el mes d'abril, just abans de detectar-li al gos.

Els propietaris han explicat que lamenten que no es dedique temps a investigar els efectes del virus en els animals. De fet, no va ser fins al cap d'un mes de tindre símptomes, quan Buddy ja s'havia deteriorat molt, havia perdut pes i es veia molt malament de salut que van acceptar fer-li la prova. Segons han explicat, la família Mahoney assegura que va ser molt difícil trobar un veterinari que li fera el test del coronavirus a la seua mascota.

Immediatament després de donar positiu va començar un tractament antibiòtic i d'esteroides per un problema que li va començar a aparéixer al cor, possiblement un efecte secundari del virus. Per a curar-se en salut, la família també va decidir fer la prova al seu altre gos, Duke, de 10 mesos, que afortunadament va donar negatiu.

La família està molt afectada per la pèrdua de la seua mascota, i és que el passat 11 de juliol en Buddy va empitjorar molt. El gos va començar a vomitar sang i finalment van decidir que era millor optar per l'eutanàsia per a que deixara de patir.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un total de 8 brots nous en el territori valencià" "Última hora coronavirus: Baixen els contagis en el territori valencià"