Noves normes per a viatjar en cotxe, furgoneta o moto durant la Fase 1

Les persones que no visquen en la mateixa casa hauran de portar la mascareta obligatòriament
Imatge d'un control policial durant el confinament | Policia Local de València

 

El Butllet√≠ Oficial de l'Estat (BOE) ha establit les condicions de mobilitat que s'aplicaran amb l'entrada de la Fase 1 este dilluns 18 de maig per a garantir la seguretat en els despla√ßaments. 

 

  

Segons informa 'Levante-EMV', en el cas dels cotxes privats, les persones que visquen en la mateixa casa podran viatjar en vehicles de fins a nou places sense necessitat d'usar la mascareta. En el cas de qu√® les persones que viatgen en el mateix cotxe no habiten en la mateixa resid√®ncia, nom√©s podran anar dos persones per cada fila de seients i hauran de dur mascareta.

 

 

 INVITACI√ď: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del Val√®ncia Diari a on comentem entre tots les not√≠cies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i tamb√© vos entretindreu.  FEU CLIC AC√ć, VOS ENCANTAR√Ä!

 

Pel que fa a les motocicletes i ciclomotors que tinguen dos places, s'establix que podran viatjar dos persones sempre que porten guants i casc integral amb visera o mascareta. Si viuen en la mateixa casa no caldr√† complir estes mesures. 

 

En les furgonetes que nom√©s disposen d'una fila de seients podran viatjar m√†xim dos persones amb mascareta i guardant la m√†xima dist√†ncia possible. En cas contrari, √ļnicament podr√† viatjar el conductor.

 

En els transports p√ļblics de de fins a nou places, incl√≤s el conductor, podran despla√ßar-se dos persones per cada fila de seients respecte de la del conductor. Si tots els usuaris conviuen en la mateixa, podran anar tres persones per cada fila de seients.

 

Transport p√ļblic o privat de m√©s de 9 places

En el transport p√ļblic regular i privat de viatgers amb autob√ļs o tren, l'empresa limitar√† l'ocupaci√≥ de places de manera que els passatgers tinguen un seient buit que els separe dels altres passatgers. L'√ļnica excepci√≥ √©s que podran viatjar juntes les persones que visquen en la mateixa casa. 

 

De la mateixa manera, en els autobusos es mantindr√† sempre buida la fila posterior al seient del conductor. A dem√©s, en els transports p√ļblics en els que els viatgers puguen anar drets, es procurar√† que les persones mantinguen la m√†xima dist√†ncia possible, establint-se com a refer√®ncia l'ocupaci√≥ de la meitat de les places assegudes disponibles, i de dos viatgers per cada metre quadrat.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!