Sanitat vacunarà amb AstraZeneca a forces de seguretat, bombers, professors i altres sanitaris

Professors, bombers, funcionaris de presons i cossos de seguretat i Forces Armades seran vacunats de manera prioritària

Un professional sanitari administrant una vacuna contra la Covid-19 amb un vial a la mà
S'han definit els nous col·lectius que inclouen persones en actiu de fins a 55 anys d'edat, entre els que estan professors, policies o bombers | Salut

El Ministeri de Sanitat ha definit este dimarts nous grups que tindran prioritat a l'hora de rebre la vacuna d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford i, en este marc, prioritzarà als treballadors de servicis essencials com a membres de les Forces Armades, funcionaris de Presons, membres de Cossos de Seguretat, Bombers o professors.

En la reunió celebrada este dimarts amb presència del Ministeri de Sanitat i les Comunitats Autònomes, s'ha continuat avançant en l'Estratègia de Vacunació i s'ha definit nous col·lectius a vacunar amb AstraZeneca que inclouen persones en actiu de fins a 55 anys d'edat, segons ha informat el Ministeri de Sanitat.

Així, s'ha establit un nou subgrup dins del personal sanitari i sociosanitari que contempla als col·lectius en funció del risc d'exposició de l'activitat laboral. Així, dins del Grup 3, s'establix un subgrup 3B que, entre altres, contempla fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, personal d'oficines de farmàcia, medicina legal, servicis d'ajuda a domicili, centres de menors i de centres de dia. També s'inclou als treballadors d'Institucions Penitenciàries.

Els components del Grup 6 de vacunació

Així mateix, s'ha definit el Grup 6, de col·lectius amb una funció essencial per a la societat en el que s'inclou a Forces i Cossos de Seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Policies Locals), un altre personal d'emergències com els bombers, així com membres de les Forces Armades.

En este grup també inclou docents i personal d'educació infantilnecessitats educatives especials, i docents de primària i secundària.

En la reunió també s'ha valorat la bona notícia que Espanya tinga disponibles tres vacunes autoritzades per al seu ús en població i s'espera que en els pròxims mesos altres vacunes s'incorporen.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari