L'Ajuntament d'Oliva rep 190.000 euros per a pal·liar els danys ocasionats per les fortes pluges

Les actuacions es faran per a corregir i millorar els camins i vials deteriorats
Imatge de les conseqüències de les pluges | Ajuntament d'Oliva

El Ministeri de Política Territorial ha informat a l'alcalde David González de la concessió a l’Ajuntament d’Oliva, en la comarca de la Safor (València), d'unes ajudes, per valor de 191.270,05 euros, per a pal·liar els danys causats per les fortes pluges de novembre de 2018.

La finalitat d’esta subvenció és l’execució d’obres de reparació o restitució d’infraestructures, equipaments, instal·lacions i servicis de titularitat municipal, fetes malbé com a conseqüència de catàstrofes naturals.

Les actuacions es faran per a corregir i millorar els camins i vials deteriorats per l’arrossegament i l'embassament d'aigües de pluja. Els treballs consistiran, entre altres, en neteja, aplanament i estabilització de ferms, treballs de reperfilatge, estesa i anivellat de terres, fresatge de paviment asfàltic o treballs de reconstrucció de cunetes laterals per mitjans mecànics.

Evitar esta classe de danys

Els tècnics municipals valoraren els danys en 382.540,11 euros i per la dita quantitat es van sol·licitar les ajudes. Finalment l’Ajuntament d’Oliva rebrà 191.270,05 euros, i per tant es procedirà a adaptar la relació d’actuacions a la quantitat concedida.

Entre els vials que es recullen en la memòria inicial es troben els camins de les Marjaletes, de la senda del Morer, del Pont de Bolo, el vell de Dénia, de l'Aigual Blanca-Gorgs, del Riuet dels Gorgs i de la Celidònia.

Amb estes actuacions de millora l’Ajuntament d’Oliva pretén evitar que tornen a causar-se danys d’esta classe en èpoques de pluja i evitar situacions catastròfiques provocades pel temporal. «Estem molt satisfets amb les ajudes rebudes fins ara i esperem que prompte arriben la resta de subvencions sol·licitades per a pal·liar tots els danys provocats pels últims temporals», ha declarat l'alcalde David González.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El màxim de 10 persones en Nadal podria ser només per a convivents" "Alarma en Paterna! Brot d'11 casos en la Policia Local de la localitat"