Oliva organitza la 5a edició de la ruta nocturna per a vore la pluja d'estrelles de Sant Llorenç

L'activitat es farà els dies 13 i 14 d'agost, dies en els que la pluja es més visible
L'activitat inclou una ruta pel parc natural i vore les estrelles, la Lluna i els anells de Saturn | Pxhere

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Oliva, Mª Josep Llorens, ha informat este dimarts sobre l'edició de l’observació de la pluja d'estrelles de Sant Llorenç, una activitat que se celebrarà els pròxims 13 i 14 d’agost, dies en els que la pluja es més visible. 

Esta activitat consistirà en una ruta nocturna a on es farà una gimcana amb GPS i per a després vore la pluja d'estrelles (Perseides) i la Lluna i els anells de Saturn amb telescopis.

Segons indica la regidora de Medi Ambient, M.ª Josep Llorens, és una activitat organitzada per l’Ajuntament d’Oliva i coordinada per l’empresa Tracks and Pedals. «És una activitat que cada any té més participació, oberta a tots els públics (jóvens, majors i xiquets) i, a demés, és una ruta senzilla de 3,5 km però molt bonica», assegura.

El punt de trobada és la Muntanyeta Verda, a les 20.30 hores. Durant el recorregut es podrà vore el riu del Bullent i la terra d’arròs. La gimcana ens portarà a través del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva per a trobar el 'Tresor de la Marjal' que va amagar el Capità Track. La tornada a Oliva està prevista entre la 01.30 i les 02.00 hores de la matinada.

Una volta acabada la geobusca, es vorà la pluja d'estrelles (Perseids) i s’observarà amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn.

Les inscripcions es fan directament en el web https://www.tracksandpedals.es/es/reserva.de.actividades.booking-of-activities/. El preu per participant és de 6 euros, per l’assegurança d’accidents i responsabilitat civil. Des de l’organització es recomana als participants que utilitzen pantalons llargs frescos.

Des del departament de Medi Ambient, s’ha indicat la necessitat de llegir les recomanacions que s’han de seguir per a fer esta ruta nocturna i que queden detallades en el fullet informatiu. El més important és portar pantalons llargs per evitar picadures, sabates deportives que es puguen banyar, repel·lents per als mosquits i una llanterna, i per descomptat, és obligatori l’ús de mascareta al llarg de tot el recorregut i mantindre la distància de seguretat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La ciutat de València concentra la majoria de brots del territori valencià" "Les mesures més dràstiques del Govern per a acabar amb el coronavirus en un mes i mig"