L'Ajuntament d'Oliva organitza la Setmana de la Cullera per a promocionar la cuina tradicional

En l'esdeveniment participen un total de 10 restaurants
El menú inclou un plat principal de cullera | Mont-roig del Camp

El departament de Turisme d'Oliva, en la comarca de la Safor (València), presenta la primera edició de la Setmana de la Cullera amb l'objectiu d'homenatjar els plats de cullera tan típics de la tardor i que seguixen la cuina tradicional del municipi, heretada dels més majors.

Durant l'última setmana d'este mes els 10 restaurants participants oferixen un menú que inclou: entrants, plat principal de cullera, postres, una beguda i café per 18 euros, prèvia reserva anticipada.

En esta ocasió, els diferents establiments hostalers han optat per donar protagonisme no només a la cuina valenciana, sinó també a productes locals d'acord amb la campanya ‘D´Açí, consumix local, secunda el nostre’, un projecte de GVA Turisme d'impuls a la gastronomia de proximitat que ha fet un gran esforç de disciplina i treball per a generar un espai i un missatge de confiança i garantia per als consumidors en estos moments tan complicats.

Cuina tradicional

Per això, durant els últims set dies d'octubre, es poden degustar plats tan diferents i apetibles com estofats de carn o peix, putxero típic d'Oliva, bullits, arrossos caldosos, olles, llentilles, suquets de marisc, fesols, potatges o diferents gaspatxos.

Establiments com ara M’encanta Coqueria, Les Dos Llunes. Paco Soqueta, El Lloc, Ca Dubi, El Pelut, Aura i The Golf Club, Manbys o el restaurant de la Font Salada tindran com a protagonistes la gastronomia de la cullera.

Impuls per a l'hostaleria

Segons ha comentat el regidor de Turisme, Joaquín Calafat, «estem fent un gran esforç per a promocionar la nostra gastronomia i dotar a l'hostaleria de la importància que té en este moment tan complicat com dinamitzador del turisme de proximitat i de l'economia local, les dos grans
apostes d'este departament en data de hui». A demés, «és fonamental remarcar la connexió entre hostaleria i producte local».

Després de la Setmana de l'Arròs i de la Cullera, el departament de Turisme prepara ja altres iniciatives per a promocionar la gastronomia, fer costat a l'hostaleria de la ciutat i, al mateix temps, recuperar tradicions molt nostres.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sancions per a la gent que va exhibir banderes franquistes el 12 d'Octubre en València" "Gandia impulsa la promoció i el posicionament de la marca 'Territori Borja'"