L'OMS creu que són evitables els confinaments domiciliaris

L'organisme defensa la necessitat de mantindre obertes les escoles durant la pandèmia de coronavirus
Veuen la mesura innecessària | Cedida

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha defensat este dijous la necessitat de mantindre obertes les escoles durant la pandèmia de coronavirus i considera que es poden evitar els confinaments si s'augmenten les mesures de protecció.

«Hem d'assegurar l'ensenyament per als nostres fills», va afirmar el director per a Europa de l'OMS, Hans Kluge, ressaltant que els xiquets i adolescents no són impulsors principals del contagi i que el tancament de les escoles no és efectiu.

Haver mantingut la majoria de les escoles obertes a Europa durant quasi cent dies seguits és un motiu de satisfacció, ha dit, ja que el tancament pot afectar la salut mental dels jóvens i tindre conseqüències socials. Kluge ha explicat també que els confinaments són «una mesura d'últim recurs» i que provoquen molts efectes secundaris, com danys en la salut  mental, i que si l'ús de les mascaretes supera el 95% entre les persones, no serien necessaris.

Encara que usar mascareta no és una «remei total» i ha de complementar-se amb altres mesures, quan es dona un ús inferior al 60%, «és difícil evitar els confinaments», ha dit en una compareixença digital a Copenhaguen, seu de l'oficina regional de l'OMS.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El sector de treball al que la Generalitat destinarà 4,5 milions d'euros en ajudes" "Càritas denuncia un intent d'estafa que usa el seu nom i imatge"