L'OMS es mostra optimista amb la vacuna: «A partir de desembre del 2020, fins a principis del 2021»

Les clíniques es troben en l'última fase d'assajos clínics
La comercialització de la vacuna cada volta està més a prop | ACN

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) s'està mostrant molt positiva i esperançada amb l'evolució de les diferents vacunes del Covid-19 que es troben en la seua última fase d'assajos clínics. «És molt encoratjador vore el progrés en els assajos clínics que s'està duent a terme en tot el món», va expressar este dilluns en roda de premsa la doctora Soumya Swaminathan, directora general adjunta de programes de l'OMS.

La comercialització de la vacuna, molt pròxim

Swaminathan també ha volgut parlar de la possible comercialització de la vacuna, que ha assegurat que podria eixir al mercat per a presentar-la als reguladors «a partir de desembre de 2020, fins a principis de 2021». Tot i això, la comercialització de la vacuna podria no ser un fet fins a finals del primer trimestre perquè els reguladors han d'examinar totes les dades dels assajos per a verificar que tot és correcte. «Això seran moltes dades, i també per a l'OMS», ha assegurat.

A demés, Swaminathan ha revelat que hi ha fins a 40 candidates a vacuna que es troben en diferents fases dels assajos clínics: «Ara tenim al voltant de 40 candidates a vacunes en alguna etapa dels assajos clínics, i 10 d'elles estan en els assajos de fase 3, que són els assajos clínics d'etapa tardana, que ens informaran sobre l'eficàcia i la seguretat».

Entre eixos últims, que són els que estarien en una fase més avançada, es troben les vacunes de les companyies AstraZeneca, Johnson & Johnson, Pfizer o Moderna. Tot i això, Johnson & Johnson ja va comunicar este dimarts que ha hagut de suspendre temporalment els seus assajos en aparéixer en un dels seus voluntaris una «malaltia inexplicable», el que fa frenar les previsions optimistes que tenia la companyia, que probablement vorà ajornat la publicació de la vacuna a causa d'este contratemps.

D'altra banda, la cap d'accés a medicaments, Mariângela Simao, ha assenyalat que qualsevol dels projectes que haja superat la fase 2 serà tinguda en compte i analitzada per l'OMS: «Esperarem que això ajude a avançar el procés per a analitzar l'eficàcia i també per a anticipar la capacitat de producció», ha conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Grans avanços en la vacuna russa contra el coronavirus" "Mor una xica de 22 anys amb càncer per no rebre tractament en Espanya"