Oxford suspén els assajos amb xiquets de la vacuna d'AstraZeneca

S'investiga la relació entre la vacuna i els casos d'uns trombes detectats en adults

A finals de febrer van començar al Regne Unit els assajos destinats a avaluar la seguretat i l'eficàcia de la vacuna d'AstraZeneca en xiquets d'entre 6 i 17 anys. Estaven inscrits uns 300 voluntaris, però, segons es va anunciar ahir dimarts, estos assajos de la vacuna enfront de la Covid-19 han sigut suspesos temporalment. El motiu? S'està a l'espera de conéixer-se els resultats de la investigació sobre la relació entre la vacuna i els casos d'uns coàguls de sang detectats en adults.

Andrew Pollard, professor de la Universitat d'Oxford, va explicar a la cadena de televisió britànica BBC els motius d'esta paralització: "Si bé no hi ha problemes de seguretat en l'assaig clínic pediàtric, esperem informació addicional de la MHRA (l'Agència Reguladora de Medicaments i Productes Sanitaris britànica) sobre la seua revisió de casos rars de trombosis/trombocitopenia en adults, abans d'administrar més vacunes en l'assaig".Les agències sanitàries defensen els beneficis de la vacuna malgrat que els riscos


La suspensió dels assajos ha tingut lloc després que un funcionari de l'Agència Europea del Medicament (EMA) reconeguera que podria existir un vincle entre la vacuna i els coàguls de sang.

Per part seua, les agències sanitàries europea i britànica han declarat que els beneficis de la vacuna continuen superant els seus riscos. També el primer ministre britànic, Boris Johnson, va eixir este dimarts en defensa de la vacuna d'AstraZeneca.

De moment, la MHRA i l'EMA estan investigant el possible vincle existent entre la vacuna i un tipus de coàgul sanguini cerebral molt rar, conegut com a trombosi de sins venosos cerebrals, que s'ha produït al mateix temps que la trombocipenia (nivells baixos de plaquetes en la sang) en diverses persones després de rebre la vacuna. De moment, s'han detectat 30 casos al Regne Unit, amb set morts, d'entre els 18,1 milions de persones que havien rebut la vacuna d'AstraZeneca fins al 24 de març.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El sorprenent aclariment de la DGT sobre l'ús de la mascareta als cotxes" "Labora obri la inscripció de 90 cursos gratuïts per a aturats"