Professors de la UJI envien un vídeo per error en el que els diuen «borrecs» i «inútils» als seus alumnes

Un tribunal dels TFG del Grau de Periodisme envià el vídeo que incloïa els insults
Els alumnes ho consideren una gran falta de respecte | Pixabay

Enguany, la pandèmia del coronavirus ha modificat les vides de tot el món, especialment la dels estudiants universitaris d'últim any que han hagut de presentar els seus Treballs de Fi de Grau (TFG) de forma telemàtica. En este sentit, també els tribunals examinadors s'han reunit per videoconferència per a avaluar estos treballs.

En este cas, les tecnologies li han jugat una mala passada a un dels tribunals del Grau de Periodisme de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló. El vídeo de la reunió en la que avaluaven alguns treballs ha sigut enviat per error als mateixos alumnes a través de Google Drive.

A pesar de què el vídeo ja ha sigut retirat, la sorpresa i la indignació dels alumnes afectats ha sigut enorme en escoltar com els seus professors es mofen d'ells i dels seus treballs. En el vídeo es pot escoltar com dos professors qualifiquen de «borrecs», «vaquilles» o «inútils» als estudiants de periodisme. Fins i tot arriben a riure's del cognom d'una alumna o consideren que «són tan inútils que no cal perdre el temps».

Els alumnes consideren este acte una gran falta de respecte, també perquè alguns dels avaluadors asseguren no haver-se llegit completament tots els treballs, claus per a otorgar o no el títol de graduats a estos alumnes.

El rectorat defén que el vídeo inclou «els moments de descans»

Des del rectorat han assegurat a 'elDiario.es' que el vídeo inclou «no només l'acte acadèmic, sinó els moments de descans. No es poden circumscriure [els comentaris] a l'acte acadèmic, s'han d'entendre en eixe context». Amb açò i amb una reunió de disculpes per videoconferència, des del rectorat han donat el tema per tancat.

«Docents que creuen considerar-se superiors»

A pesar d'això, els alumnes no ho veuen suficient, tal com ha quedat reflectit en la carta del Consell de l'Estudiantat de l'UJI. «El conjunt de l'estudiantat som persones i no ens mereixem estes faltes de respecte per docents que creuen considerar-se superiors i amb la potestat d'emetre tals juís de valor sense el respecte suficient», assegura la portaveu Laura Alcaide.

Per això, des del Consell han demanat a la Universitat que «no es mostren passius davant d'este acte i procedisquen a revisar l'enregistrament amb l'objectiu de prendre les mesures pertinents cap al professorat».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un estudi explica com afecta el coronavirus al cos" "Mor un jove després de jugar a contagiar-se en una 'Festa-Covid'"