Proposen baixar el salari temporalment als pensionistes i funcionaris

Gonzalo Bernados, professor d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha valorat positivament la mesura
Arxiu | ACN

 

Patronal, sindicats i Govern han acordat en les últimes hores prolongar els ERTO com a mínim fins a finals de juny. Esta mesura de l'Executiu ha sigut àmpliament analitzada per l'economista Gonzalo Bernardos, col·laborador del programa ‘Més Vale Tarde’ (‘La Sexta’).

 

El professor d'Economia ha apuntat en l'espai presentat per Mamen Mendizábal que «el Govern hauria de prorrogar-los un poc més enllà. Si posem la salut per damunt de l'economia, la recuperació de l'economia no serà de la nit al dia i el Govern haurà de preservar els majors llocs de treball possibles», ha assegurat.

 

«L'última opció de l'empresa ha de ser tirar a la gent»

«La protecció és l'ERTO», ha reconegut Bernardos, que ha afirmat que és «del millor que s'ha pogut fer en esta crisi». El doctor d'Economia de la Universitat de Barcelona ha comentat que espera diferents mesures per al sector turístic i automobilístic.

 

«El que és essencial és que durant este estiu aquells que pretenien treballar del turisme cobren pràcticament com si hagueren treballat. L'última opció per part de l'empresa ha de ser tirar a la gent, i el Govern ha de donar les màximes garanties. Diners gastats de més ara, és diners estalviats en els pròxims temps i reactivació molt més ràpida», ha dit l'economista.  A demés, Bernardos ha volgut aclarir de manera directa que «si això continua, hi ha dos col·lectius que no perdran poder adquisitiu: els funcionaris públics i els pensionistes».  

  

  

esta crisi ha de ser igualitària i. Als funcionaris públics seria el més normal que ens baixaren el salari, i als pensionistes també»,

  

sacrificant tu com els altres espanyols per a que tots puguem eixir el més ràpid de la crisi.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram