Puig sobre si la moció en Múrcia pot afectar la Diputació d'Alacant: «No es pot fer visió partidista»

El president ha indicat que creu en les institucions i «cada institució té la capacitat de definir els seus projectes polítics»
Puig sobre si la moció en Múrcia pot afectar la Diputació d'Alacant: «No es pot fer visió partidista» | GVA

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat, preguntat per si la moció de censura del Cs i PSOE en la Regió de Múrcia contra el Partit Popular podria afectar la Diputació d'Alacant, que «no es pot fer d'això una visió partidista».

Puig s'ha pronunciat en eixos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de presidir la signatura de l'acord de col·laboració entre la Generalitat, la CEOE i la CEV per al creixement en l'autonomia del Pla Sumem de la Fundació CEOE. Es dona la circumstància que en el cas de la Diputació d'Alacant, a PSPV (14) i Cs (2) els bastaria amb la seua actual representació per a presentar un vot de censura enfront del PP (14).

I el president, interpel·lat per si advoca per un canvi, ha indicat que creu en les institucions i «cada institució té la capacitat de definir els seus projectes polítics». Alacant, ha afegit, «si en algun moment determinat els partits polítics que formen part de la institució pensen que és necessari un canvi, l'articularan. Però no pot ser una qüestió de mirada partidista. No es pot traslladar a l'opinió pública que les institucions estan simplement en un joc partidari», ha insistit.

Sobre la moció en Múrcia, Puig ha indicat que té «bona relació» amb la Regió en compartir projectes com el Corredor Mediterrani o la defensa de l'aigua: «Amb l'actual president teníem una relació estreta en eixe sentit i amb la presidenta, si es formalitza la moció, la mantindrem igual. Volem cooperar amb les institucions legítimament representades», ha dit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Dimitix Isabel Díaz Ayuso" "L'aeroport de València posa en marxa una zona d'eixides internacionals"