INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Sanitat estudia un protocol per a què els malalts greus de coronavirus es puguen despedir dels seus familiars

Ho ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló
La Conselleria estaria estudiant la fórmula per a poder fer esta despedida | EFE

 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està estudiant un protocol que permeta a les persones amb algun familiar infectat de coronavirus i ingressat en estat greu en la Unitat de Cures Intensives (UCI) puguen despedir-se del malalt abans de morir: «S'estudia com es pot fer i quin és el mitjà més adequat per a tindre eixe moment tan especial de despedir-nos d'un ser estimat».

 

D'esta manera s'ha pronunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la seua compareixença diària per a informar de la situació del coronavirus en el territori valencià, en ser preguntada per la possibilitat d'establir un mecanisme que permeta als familiars entrar en l'UCI per a despedir-se dels seus familiars en estat de gravetat.

 

Llei de Mort Digna

Sobre este tema, Barceló ha indicat: «Estem veent de quina manera podem fer eixa despedida. És un tema molt sensible i, igual que en el territori valencià hi ha una Llei de Mort Digna, en la que s'aborda eixe final, també ens agradaria que el coronavirus ens permetera despedir-nos», ha dit.

 

«Estem estudiant quina seria la fórmula», ha insistit, per a agregar que tal volta el malalt no està en condicions de parlar o d'entendre, però la família vol eixe moment d'intimitat que suposa la despedida, i en això treballa l'equip que es va encarregar d'elaborar la Llei de Mort Digna», ha assegurat

 

«Ens preocupa com ens despedim dels que més volem», ha reiterat la consellera, i, abans de concloure la roda de premsa, ha manifestat: «Molt d'ànim, anem a per este dia i anem a vore si ens el mengem».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat