Simón afirma que diferents àrees de salut valencianes «encara no estan» en situació de passar a fase 1

Ha explicat que queda molt poc per a que els departaments que falten puguen passar de fase
El doctor Fernando Simón | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que diferents departaments de salut valencians s'han quedat en la fase 0 del pla de desescalada perquè «encara no estan en la situació que permet passar a fase 1», però que «no falta molt, falta molt poc».

«No és qüestió de si és hui o és demà, és qüestió de fer-ho bé», ha afirmat Simón en la roda de premsa diària sobre l'evolució del coronavirus a preguntes dels periodistes. D'eixa manera, Simón ha indicat que «per un principi de prudència», s'ha decidit que «és millor esperar uns dies».

D'eixa manera, ha afirmat que «pot ser qüestió d'una setmana, el dilluns que ve, segons les dades i la valoració que es faja en conjunt podran passar de fase».

«L'epidèmia ha tingut un impacte alt en el territori valencià»

Simón ha destacat que en el territori valencià «l'epidèmia ha tingut un impacte alt, però s'ha treballat des dels servicis assistencials i l'atenció primària amb una qualitat excel·lent en tota la comunitat autònoma».

«S'ha de valorar la qualitat assistencial, la qualitat de l'atenció primària, la qualitat de la salut pública. El territori valencià té un dels sistemes d'informació per a prendre decisions millors d'Espanya», ha manifestat Simón, al mateix temps que ha indicat que «hi ha factors associats en la transmissió de l'epidèmia que encara no estan en la situació que permet passar a la fase 1».

D'eixa forma, ha assenyalat que «l'equip tècnic que ha estat avaluant, després de discussions molt intenses amb els tècnics del territori valencià, es va valorar que 10 dels 24 departaments estan en una situació adequada». A demés, el director ha agregat que «si tractem de convertir això en una carrera arribarem a on ningú vol arribar, a eixe temut rebrot».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Barceló afirma que «treballarem molt per a que ens revisen l'examen»" "El BOE resol tots els dubtes: D'esta forma seran els bars i restaurants a partir d'ara"