Sim贸n no descarta el confinament domiciliari per貌 recorda que l'estat d'alarma dona 芦marge禄 a les CA

El director del Centre de Coordinaci贸 d'Alertes i Emerg猫ncies Sanit脿ries fa dies que est脿 dins el focus medi脿tic per unes pol猫miques declaracions
Sim贸n ha dit que no ho descarta del tot | Europa Press

Fernando Sim贸n no ha descartat el confinament domiciliari en la cartera de mesures que el govern estatal aplica per frenar l'expansi贸 del Covid-19, per貌 ha demanat ser 芦moderats禄 i ha recordat que l'estat d'alarma dona 芦marge禄 a les Comunitats Aut貌nomes per a actuar.

El director del Centre de Coordinaci贸 d'Alertes i Emerg猫ncies Sanit脿ries ha fet costat, d'esta manera, a la postura del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que tampoc aposta per una restricci贸 d'esta classe. Sim贸n tamb茅 ha constatat que la incid猫ncia de la pand猫mia 茅s 芦molt elevada禄, de 527 casos per 100.000 habitants en els 煤ltims 14 dies, i ha adm猫s que si les mesures actuals no funcionen, la pressi贸 sobre les UCI 芦podria seguir pujant禄.

D'altra banda, el director del Centre de Coordinaci贸 d'Alertes i Emerg猫ncies Sanit脿ries s'ha disculpat pel comentari sobre les infermeres titllat de masclista que va fer en el transcurs d'una entrevista telem脿tica. 芦No t茅 res a vore amb la meua forma de pensar i queda clar que encara tinc molt cam铆 al davant per a aprendre i fer-ho millor禄, ha reflexionat.

La pol猫mica de les infermeres

Sim贸n fa dies que est脿 en l'ull de l'hurac脿 despr茅s que el Consell General d'Infermeria carregara contra ell per haver fet comentaris 芦sexistes i vexatoriscontra les infermeres en una entrevista en Facebook. El col路lectiu va exigir que Sim贸n demanara disculpes 芦de forma immediata禄 i va amena莽ar que, si no ho feia, recollirien signatures per a demanar la seua reprovaci贸 parlament脿ria i que el govern espanyol el cessara.

En l'entrevista, amb els escaladors Iker i Eneko Pou, Sim贸n va explicar que quan estudiava li agradaven les malalties infeccioses, i els deportistes li van preguntar si li agradaven 芦les malalties o les infermeres infeccioses禄. 芦No els preguntava si eren infeccioses o no, aix貌 es veia uns dies despr茅s禄, va respondre l'epidemi貌leg.

Per al col路lectiu, estes declaracions 芦primitives禄 s贸n 芦totalment impr貌pies禄 d'una persona amb el c脿rrec de Sim贸n i creuen que s贸n 芦un atemptat contra la dignitat a la dona i a una professi贸 sanit脿ria imprescindible禄.

La vicepresidenta primera de l'organitzaci贸, Pilar Fern谩ndez, lamenta que el col路lectiu fa 芦d猫cades禄 que lluita per 芦desfer-se d'im脿tgens i estereotipis masclistes i retr貌grads禄 a un sector majorit脿riament format per dones, i denuncia que ara siga Sim贸n qui 芦es burle, menyspre茂 i denigre禄 la professi贸. A dem茅s, tamb茅 es va queixar sobre el fet que faja芦acudits禄 amb la pand猫mia.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Ford Almussafes: Es prorroga un mes m茅s l'ERTE de la planta" "Oliva treballa en el projecte 'Innova Parc' per a millorar els parcs infantils"