El territori valencià, la tercera autonomia a on més ha pujat l'atur en el segon trimestre

S'han registrat 42.500 parats més i s'han destruït 128.600 llocs de treball
El territori valencià és la tercera comunitat a on més ha pujat l'atur en el segon trimestre de l'any | Europa Press

El territori valencià és la tercera comunitat a on més va créixer l'atur en el segon trimestre amb 42.500 aturats més per l'impacte de la crisi del coronavirus, cosa que suposa un 12% més que en el trimestre anterior i situa la taxa d'atur en el 17%, mentres que en este període s'han destruït 128.600 ocupacions.

En este sentit, la Comunitat Valenciana va ser la segona en la que més va pujar la desocupació en termes interanuals per darrere de Madrid, ja que respecte al mateix trimestre de l'any anterior es van registrar 43.100 aturats més, el que suposa un 12% més, segons l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada este dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En Espanya, l'atur va pujar en 55.000 persones en el segon trimestre de l'any, és a dir, pràcticament un 2% més que en el trimestre anterior. Es tracta de les pitjors dades de l'atur en un segon trimestre des de 2012, quan la desocupació va pujar en 63.100 persones, mentres que el descens de l'ocupació ha superat tots els registres de la crisi de 2008.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un total de 9 brots nous en el territori valencià" "Última hora coronavirus: Gran crecimiento de contagios en el territorio valenciano"