El territori valencià ja compta amb 13 brots de coronavirus

Ahir es van confirmar en Gandia i Santa Pola
El territori valencià compta amb 13 brots de coronavirus | RTVE

Ara com ara, hi ha uns 120 brots de coronavirus actius en tota Espanya, tot i que des de què acabà l'estat d'alarma se n'han detectat 171 tal com a revelat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. La comunitat més afectada per estos rebrots és Catalunya, a on preocupa especialment el de la comarca del Segrià (Lleida), que ja acumula 16 brots actius amb 1.857 casos confirmats i dos morts.

En el cas del territori valencià, són 13 els brots actius en 11 localitats, segons l'última actualització de la Conselleria d'este dimecres 15 de juliol. Els últims brots registrats són els de Gandia, en la Safor (València), i Santa Pola, en el Baix Vinalopó (Alacant). Esta última localitat ja compta amb dos brots.

Rafelbunyol - 25 de juny

El primer brot que es va detectar en la Comunitat Valenciana va ser el de Rafelbunyol, en la comarca de l'Horta Nord (València). Va ser el 25 de juny quan es confirmava un rebrot en l'empresa càrnia Uvesa.

Castelló - 29 de juny

Uns dies després, el 29 de juny, es confirmava un brot en el barri de Sant Llorenç de Castelló de la Plana. Este es produïa després de la celebració d'una festa de Sant Joan amb persones de diversos nuclis familiars. Fins a 35 persones s'han contagiat.

Burjassot - 7 de juliol

El 7 de juliol es registrava un nou brot en la comarca de l'Horta Nord (València), esta volta en Burjassot. Sis persones d'una mateixa família donaven positiu després de celebrar un aniversari.

Llíria, València i Cullera - 8 de juliol

Un dia després, el 8 de juliol, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública confirmava quatre brots nous. Un d'ells en Llíria, en el Camp de Túria (València), a on s'han contagiat tres persones d'una mateixa família. En València es confirmaven dos: un en una casa d'acollida amb cinc positius i un amb cinc casos d'una mateixa família. També es confirmava un en Cullera, en la Ribera (València), amb tres positius en un centre d'acollida.

Foios - 11 de juliol

L'11 de juliol es detectava un nou brot en l'Horta Nord. Diverses persones d'una mateixa família donaven positiu en la localitat de Foios i ara ja en són 12.

Borriana i Santa Pola - 13 de juliol

En la província de Castelló es confirmava un nou brot, esta volta en Borriana (Plana Baixa), amb quatre positius d'una mateixa família el 13 de juliol. Eixe mateix dia, també es registrava un primer brot en Santa Pola, en el Baix Vinalopó (Alacant), amb un brot familiar amb quatre positius.

Fortaleny - 14 de juliol

Un dia després, el 14 de juliol, es torna a registrar un brot en la Ribera (València), amb tres positius en una mateixa família en la localitat de Fortaleny.

Santa Pola i Gandia - 15 de juliol

Ahir mateix, es confirmaven dos brots nous. Un segon en Santa Pola, amb quatre treballadors contagiats en un dinar d'empresa, i un en Gandia amb deu persones d'una família contagiades amb extensió a contactes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Experts espanyols avisen d'una segona onada de coronavirus en Espanya" "La proposta de Sánchez sobre els bitllets i monedes en Espanya"