El territori valencià tindrà 559.020 dosis fins a març i plantejarà la vacunació massiva a partir d'abril

Puig ha mantingut este dissabte al matí una reunió de treball

Pla detall de diverses injeccions preparades per subministrar la vacuna contra la covid-19, al costat d'una de les ampolletes
Puig ha recalcat que la prioritat en el procés d'immunització són les persones més vulnerables | acn

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat este dissabte que el territori valencià té garantida l'arribada de 559.020 vacunes fins al 31 de març i que, «ja a partir d'abril i «si complixen les farmacèutiques, es donaran les condicions per a plantejar la vacunació massiva».

Puig ha mantingut este dissabte al matí una reunió de treball amb la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, altres alts càrrecs d'esta conselleria i membres de la comissió tècnica de vacunació, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Després de la trobada, Ximo Puig ha traslladat que des de dilluns que ve fins al 31 de març la Comunitat Valenciana ja té garantida la recepció de, almenys, 559.020 dosi. En concret, es tracta de 329.940 dosis de la vacuna Pfizer, 40.000 dosi de Moderna i 189.080 dosis de AstraZeneca, esta última fins al 5 de març.

300.000 persones vacunades en març

A la fi de març està previst que hi haja més de 300.000 persones vacunades en el territori valencià, amb les dos dosis preceptives. Puig ha recalcat que la prioritat en el procés d'immunització són les persones més vulnerables, especialment els majors.

Encara que ha apuntat que la vacuna d'Astra Zeneca té unes consideracions diferents i no podran ser vacunades persones majors de 55 anys, ha indicat que esta «obrirà la possibilitat de vacunar altres sectors».

En este sentit, Puig ha assenyalat que les estimacions del Ministeri de Sanitat i les autoritats sanitàries europees apunten al fet que a partir d'abril s'accelerarà amb major intensitat l'arribada de vacunes. Per això, ja s'ha creat un grup de treball per a dissenyar esta nova fase i immediatament es començarà a visitar espais idonis en les tres províncies per a començar el procés de vacunació massiva.

«Ja a partir d'abril estem en condicions, si complixen les farmacèutiques, de plantejar-nos la vacunació massiva i, per això, durant tot este temps s'estarà treballant per a vore en quins espais es podria produir amb la major celeritat possible la vacunació massiva, en la que la immensa majoria de valencians puguen estar abans o durant l'estiu vacunats», ha dit el 'president'.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari