El territori valencià prorroga les restriccions fins a l'1 de març

Els morts continuen rondant el centenar cada dia

Dues infermeres de l'Hospital Joan XXIII uniformades amb l'equip de protecció per atendre casos de coronavirus
Les restriccions duraran només el temps que siga necessari | Àngel Ullate

La Generalitat ha decidit prorrogar totes les restriccions actuals fins a l'1 de març, amb l'objectiu de mantindre la tendència a la baixa del virus en els últims dies en el territori valencià, encara que els morts continuen rondant el centenar cada dia.

D'esta forma ho ha anunciat el president, Ximo Puig, en roda de premsa a última hora d'este dijous després de la comissió interdepartamental COVID-19. Amb este nou ajornament, les mesures s'amplien del 15 de febrer a l'1 de març.

Puig ha confirmat que tot continuarà igual els pròxims dies fins a l'1 de març perquè «encara no estem per relaxar-nos i és moment de fer esforços suplementaris». Ha assegurat que les restriccions duraran només el temps que siga necessari i ni un dia més, perquè «afecten la nostra vida quotidiana, als drets i generen situacions injustes» que s'han intentat compensar amb el pla Resistir.

Entre les mesures vigents destaquen el tancament total de l'hostaleria i centres deportius i el del comerç no essencial a les 18 hores o el tancament perimetral de les ciutats de més habitants durant els caps de setmana.

Reducció de la incidència acumulada

El 'president' ha assenyalat que el «gran esforç fet per la societat valenciana en les últimes dos setmanes ha portat resultats esperançadors», i que, fins i tot, les restriccions estan funcionant de manera més ràpida del que podien esperar. D'esta forma, ha destacat que «estem millor però encara no estem bé, per això queda molt camí per recórrer per a eixir d'esta zona crítica en la que encara ens trobem».

Puig ha indicat que l'esforç de la societat ha donat resultat i ha destacat un descens del 39% en les hospitalitzacions durant les últimes dos setmanes, una reducció del 49% de la incidència acumulada, en els 777 positius per cada 100.000 habitants, i que s'ha conseguit que en l'última setmana les altes quasi tripliquen els nous contagis.

En este context, ha defensat que «les mesures que estan funcionant han de persistir» i s'ha dirigit a «totes les persones que amb raó acusen la fatiga pandèmica i estan cansades perquè pensen que tots els dies són igual», per a subratllar que no tots els dies són igual, perquè a finals de gener hi havia 75.000 valencians amb covid i en l'actualitat són 42.000, i que en 17 dies hi ha 2.000 hospitalitzats menys. En les ciutats perimetrades, Puig ha assenyalat que la caiguda de la incidència del coronavirus ronda el 40%.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari