EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Trens cancel·lats a la Comunitat en els dies claus de Nadal i Reis per la vaga de Renfe

Renfe ja ha comunicat els trens suprimits i els que circularan en serveis bàsics
Imatge d'arxiu d'un tren d'Avant | València Diari

 

Les persones que tenen previst viatjar en les pròximes dates nadalenques podrien veure's afectades per les vagues dels treballadors de Renfe i Adif. CCOO ha convocat dos jornades de vaga en Adif i Renfe per als dies 21 de desembre de 2018 i 7 de gener de 2019, que se sumen a la que van secundar divendres passat els interventors de l'operadora.

    

Renfe ja ha comunicat els trens suprimits i els que circularan que es poden consultar en el seu web. El Decret de Serveis Mínims es pot consultar en aquest enllaç amb tots els trens de Mitjana distància i Ave/Llarg Distància que sí que circularan amb normalitat aquest dia en el seu horari habitual. A partir de la pàgina 53 del PDF es poden consultar els AVE que circularan, a partir de la 33, els trens de Mitjana distància i els de Rodalia a partir de la pàgina 26.

 

Serveis bàsics per a garantir la mobilitat a la Comunitat

  

El Ministeri de Foment ha decretat serveis bàsics per a garantir la mobilitat de viatgers i mercaderies davant la jornada de vaga convocada en Renfe pels sindicats SFF-CGT i CC.OO, per als dies 21 de desembre de 2018 i 7 de gener de 2019.

    

En trens de rodalia, durant el dia 21 de desembre, s'establix en funció dels diferents nuclis, línies i franges horàries, variant el percentatge entre un màxim del 75% en horari punta i un màxim del 50% del servei habitual en la resta del dia. Durant el dia 7 de gener, el percentatge de trens establit del 50% del servei habitual, i en les comunitats autònomes on no és festiu s'establix el 75% del servei habitual en horari punta.

    

En trens de Mitjana distància s'establix el 65% dels serveis habituals; en els d'Alta Velocitat Llarga Distància, el 78%. Respecte als trens de mercaderies, s'establix un percentatge del 25,5% del servei habitual.

 

Mesures de postvenda per als viatgers afectats

  

Per als viatgers d'Ave/Llarg Distància i Mitjana distància el tren de la qual estiga afectat pels serveis mínims i per tant no estiga inclòs en la relació que es recull en el decret, Renfe ha establit les següents mesures de postvenda:

  

- Als viatgers afectats per trens suprimits se'ls oferirà, sempre que siga possible, viatjar en un altre tren en l'horari més aproximat a l'adquirit.

    

- Si no desitgen realitzar viatge, podran anul·lar o canviar per a una altra data el seu bitllet sense cap cost. Les operacions d'anul·lació o canvi es poden realitzar en tots els canals de venda de Renfe.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!