Trens cancel·lats a la Comunitat en els dies claus de Nadal i Reis per la vaga de Renfe

Renfe ja ha comunicat els trens suprimits i els que circularan en serveis bàsics
Imatge d'arxiu d'un tren d'Avant | València Diari

 

Les persones que tenen previst viatjar en les pròximes dates nadalenques podrien veure's afectades per les vagues dels treballadors de Renfe i Adif. CCOO ha convocat dos jornades de vaga en Adif i Renfe per als dies 21 de desembre de 2018 i 7 de gener de 2019, que se sumen a la que van secundar divendres passat els interventors de l'operadora.

    

Renfe ja ha comunicat els trens suprimits i els que circularan que es poden consultar en el seu web. El Decret de Serveis Mínims es pot consultar en aquest enllaç amb tots els trens de Mitjana distància i Ave/Llarg Distància que sí que circularan amb normalitat aquest dia en el seu horari habitual. A partir de la pàgina 53 del PDF es poden consultar els AVE que circularan, a partir de la 33, els trens de Mitjana distància i els de Rodalia a partir de la pàgina 26.

Serveis bàsics per a garantir la mobilitat a la Comunitat

  

El Ministeri de Foment ha decretat serveis bàsics per a garantir la mobilitat de viatgers i mercaderies davant la jornada de vaga convocada en Renfe pels sindicats SFF-CGT i CC.OO, per als dies 21 de desembre de 2018 i 7 de gener de 2019.

    

En trens de rodalia, durant el dia 21 de desembre, s'establix en funció dels diferents nuclis, línies i franges horàries, variant el percentatge entre un màxim del 75% en horari punta i un màxim del 50% del servei habitual en la resta del dia. Durant el dia 7 de gener, el percentatge de trens establit del 50% del servei habitual, i en les comunitats autònomes on no és festiu s'establix el 75% del servei habitual en horari punta.

    

En trens de Mitjana distància s'establix el 65% dels serveis habituals; en els d'Alta Velocitat Llarga Distància, el 78%. Respecte als trens de mercaderies, s'establix un percentatge del 25,5% del servei habitual.

Mesures de postvenda per als viatgers afectats

  

Per als viatgers d'Ave/Llarg Distància i Mitjana distància el tren de la qual estiga afectat pels serveis mínims i per tant no estiga inclòs en la relació que es recull en el decret, Renfe ha establit les següents mesures de postvenda:

  

- Als viatgers afectats per trens suprimits se'ls oferirà, sempre que siga possible, viatjar en un altre tren en l'horari més aproximat a l'adquirit.

    

- Si no desitgen realitzar viatge, podran anul·lar o canviar per a una altra data el seu bitllet sense cap cost. Les operacions d'anul·lació o canvi es poden realitzar en tots els canals de venda de Renfe.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Així és la casa d'un milió d'euros que ha posat en venda Leticia Sabater" "La decisió de Terelu amb la seua mare este Nadal per recuperar el somriure"