Com triar el formatge més saludable del mercat

La llet utilitzada o el temps de maduració són algunes de les claus a tindre en compte.
El formatge Ricotta és un dels més saludables | Cedida

 

Els formatges són un article de consum molt apreciat pels gurmets i per les famílies en general, un aliment que es troba en la nevera de la majoria de les cases. Existixen moltes varietats, i cada formatge està elaborat amb una classe de llet i amb un procés de maduració diferents.

 

En general, cal tindre en compte el temps de maduració per a saber si un formatge és més grassós i calòric o menys; per exemple, els formatges curats tenen més grassa, ja que en la seua elaboració s’utilitza més llet que en altres formatges, i a més, els ingredients estan més concentrats, a causa de l'eliminació de gran part de l'aigua. Cal tindre en compte totes estes variables a l’hora de decidir quin formatge comprar, i també per a saber quins són els més saludables, sobretot si estem seguint una dieta.

 

Ricotta, Burgos o Feta, opcions amb poques calories

D’esta manera, Iñaki Elío, director del Grau de Nutrició Humana de la Universitat Europea de l’Atlàntic, aconsella consumir aquells formatges que tenen un alt contingut en proteïnes i són baixos en sal i grasses. Tal com afirma en ‘El Español’, un exemple vàlid de formatges amb poca grassa i que per tant són molt saludables, serien el Ricotta, el formatge de Burgos, el Quark, el Feta grec o la Mozzarella. A més, l’especialista destaca que inclús existixen varietats amb el 0% de matèria grassa, per la qual cosa són ideals per a les persones que patixen hipercolesterolèmia.

 

Els formatges curats són els que més calories tenen | Cedida

El formatge blau o el parmesà, més calòrics

Un altre tema a tindre en compte a l’hora de saber si un formatge és més calòric o menys és l’animal del que procedix la llet amb la qual s’elabora. En este sentit, Iñaki Elío explica que la llet d’ovella i de búfala són més grassoses i que, per tant, els formatges elaborats amb estes llets acaben tenint més contingut en grassa.

 

Un exemple d’estes classes de formatges, que a més de grassa tenen elevades quantitats de sal i colesterol, són el formatge blau, el parmesà i el crema. Però sobre este tema, l’expert ha volgut recalcar que no existixen formatges ‘roïns’ per si mateixos, però alguns sí que podrien no ser tan recomanables com altres per a persones amb problemes de salut, a causa de les elevades quantitats de grassa i colesterol que presenten.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"NOVETATS sobre el juí per paternitat a Julio Iglesias en València" "Així és el pis de luxe que Fernando Tejero ha posat en venda en Madrid"