Tres turistes islandesos afectats pel virus Chikungunya, una malaltia que transmet el mosquit tigre

Les tres persones afectades formen part de la mateixa família i van estar de vacacions en Alacant durant el mes de maig
Un exemplar de mosquit tigre, un dels principals transmissors de la malaltia | Getty Images

 

El Ministeri de Sanitat, a través del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha confirmat els diagnòstics positius del virus Chikungunya en tres turistes islandesos, membres d'una mateixa família. Són els primers carsos diagnosticats en Espanya

Segons informa la Conselleria de Sanitat, després de passar uns dies de vacacions en Alacant durant el mes de maig, va ser l'1 de juny quan la dona, de 37 anys, va començar a tindre símptomes i va acudir al centre d'urgències de Reykjavík. L'hospital va analitzar una mostra de l'afectada i va confirmar que era un cas de Chikungunya. De la mateixa manera, una de les germanes i el seu fill, de cinc anys, també han donat positiu en la malaltia.

Un quart membre de la família també s'ha sotmés a eixes analítiques, dels que Sanitat està esperant els resultats. Els quatre van estar en Alacant durant la segona quinzena de maig, del 17 al 31.

Tot i que pareix un cas aïllat, ja que no s'han confirmat més casos de persones afectades pel Chikungunya a nivell valencià, la Conselleria ha activat els protocols de sanitat ambiental. El Centre de Salut Pública ha posat en marxa l'equip de vigilància entomològica de la Universitat de València per a la inspecció i recopilació de mostres.

Com afecta el virus Chikungunya?

El Chikungunya és una malaltia vírica que transmeten els mosquits. Els símptomes són febra, mal de cap intens i conjuntivitis, entres altres. Un altre dels seus efectes, l'artritis, es manifesta sobretot en articulacions com els turmells o els genolls, provocant dolors intensos que es poden allargar durant mesos.

Esta classe de mosquits es poden trobar per zones amb presència humana. Instal·lar mosquiteres, vestir pantalons llargs i ajustats i usar repel·lents de mosquits són algunes de les recomanacions de Sanitat per a evitar les picades.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"VALÈNCIA: Restringit el bany en 3 platges per anàlisis de l'aigua "no òptimes"" "ALACANT: Consulta tots els actes de les Fogueres 2019"