La vacunació del personal dels centres educatius valencians començarà el 15 de març

En total, es vacunaran unes 116.000 persones
La data d'inici és el 15 de març | Bernd Wüstneck / Dpa-Zentralbild

La vacunació del personal de centres educatius valencians --tant docent, com d'administració i servicis i altres treballadors amb contacte amb l'alumnat, com a neteja i monitors-- començarà el dilluns que ve, 15 de març. En total, seran unes 116.000 persones en el que constituirà un «assaig de la vacunació massiva» de la població.

Este fet ha sigut anunciat este matí de dimarts en una roda de premsa del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha comparegut per a explicar els detalls al costat dels consellers de Sanitat i Educació, Ana Barceló i Vicent Marzà, respectivament.

La vacuna que es posarà a este col·lectiu serà la d'Astrazeneca, pel que el personal que entrarà en esta primera fase de vacunació a la comunitat educativa tindrà entre 18 i 55 anys (el 78% del personal de la comunitat educativa potencial). Els majors de 55 anys «seran vacunats en el moment que es tinguen suficients dosis de vacunes, en concret de Pfizer, i tindran eixa priorització», ha puntualitzat Puig.

La vacunació es farà en espais habilitats en 23 municipis, amb 242 equips de vacunació i uns 1.000 professionals per a agilitar el procés. Se citarà «centre a centre», tant públics com privats i concertats, d'acord amb un calendari que pretén que el procés es faça d'una manera «àgil i organitzada» i amb la mínima afectació al dia a dia dels centres. Hi haurà cites durant la setmana que ve i la següent. En concret, es vacunarà els dies 15, 16, 17 i 18, i el 26 i 27 de març, mentres que la segona dosi està prevista per a principis de juny.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'Oceanogràfic fa una tarifa especial per a fallers durant dos setmanes" "Atenció: Identifiquen un nou símptoma del Covid-19 que afecta els hòmens"