València aplicarà incentius sostenibles per a premiar a qui recicle llandes i botella de plàstic

Entre les opcions hi ha poder fer canvis per abonaments de transport o bons per a productes de proximitat
Premis per reciclar | València Diari

La ciutat de València començarà a aplicar en els pròxims mesos un nou sistema de reciclatge a base d'incentius sostenibles per a premiar als veïns que reciclen les llandes i botelles de plàstic. D'eixa forma s'obtindran punts per dipositar els envasos en els contenidors grocs i en el centenar de màquines adaptades que s'instal·laran per la ciutat i que podran ser canviats per abonaments de transport o bons per a productes de proximitat.

L'alcalde, Joan Ribó, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural i Emergència Climàtica; Mireia Mollà, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el conseller delegat d'Ecoembes, Óscar Martín, han presentat este dimarts 'Reciclos', que farà de València la ciutat amb major població a apostar per este pioner Sistema de Devolució i Recompensa (SDR).

Els ciutadans, per a obtindre els punts, han de connectar-se al webapp de Reciclos, escanejar amb el mòbil el codi de barres de l'envàs i dipositar-lo en un dels més de 3.700 contenidors grocs o en el centenar de màquines que s'instal·laran en mercats i altres punts estratègics de la ciutat, que tindran incorporada tecnologia mòbil.

Posteriorment, es podran canviar els punts en opcions de mobilitat sostenible, com a abonaments mensuals de transport públic, un patinet elèctric o un tour amb bicicleta per la ciutat, o bons per a donar suport a la compra d'aliments ecològics i de proximitat en comerços de la ciutat. També s'estan estudiant altres incentius com poder donar els punts al Banc d'Aliments i obtindre una bonificació directa sobre la taxa de tractament de residus domèstics.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El missatge contundent de Salvador Illa sobre Nadal: «És obligatori»" "La guia virtual i gratuïta d'Educació amb continguts accessibles a tot l'alumnat"