València cancel·la la Processó Cívica del 9 d'Octubre i trasllada les mascletaes i castells als pobles

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a suspendre este acte per motius de seguretat
Els periodistes Vicente Vergara i Mar√≠a Jos√© Grimaldo i el defensor del Major, Jos√© Pelegr√≠, seran nomenats Fills Predilectes | Europa Press

L'alcalde de Val√®ncia, Joan Rib√≥, ha anunciat este dimarts, la cancel¬∑laci√≥ de la process√≥ c√≠vica que tradicionalment recorre alguns dels principals carrers del centre de la ciutat, amb la Senyera, per a commemorar el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

La pand√®mia de la Covid-19 ha obligat a suspendre este acte per motius de seguretat per a ¬ęevitar aglomeracions¬Ľ. En el seu lloc, ¬ęels valencians podran processionar per a vore la Senyera, amb les corresponents mesures de seguretat, en el Sal√≥ de Cristall de l'Ajuntament de Val√®ncia, com a ¬ęhomenatge a un s√≠mbol que ens identifica com a poble, com un poble solidari, un poble responsable i un poble cooperatiu¬Ľ.

D'esta forma ho ha anunciat l'alcalde despr√©s de la celebraci√≥ d'una Junta Extraordin√†ria de Portaveus en la que s'ha abordat com celebrar l'efem√®ride enguany. Tamb√© amb intenci√≥ d'evitar grans concentracions de gent, ha avan√ßat que no es far√† una gran masclet√† en la Pla√ßa de l'Ajuntament, sin√≥ que es traslladaran i distribuiran els actes pirot√®cnics: el dia 8 els castells i focs artificials, i el dia 9 les mascletaes.

Un 9 d'Octubre diferent

Rib√≥ ha explicat que, el 9 d'Octubre, a les 12.00 hores, es traur√† la Senyera del Museu Hist√≤ric i es traslladar√† al Sal√≥ de Cristall, acompanyada d'una representaci√≥ de la Corporaci√≥ i els timbalers. A partir de les 12.30 hores ¬ętota la ciutadania est√† convidada, amb les oportunes mesures de seguretat, a entrar en sa casa per a homenatjar la Senyera¬Ľ fins a les 21.00 hores, quan tornar√† al museu.

L'alcalde ha lamentat que la celebraci√≥ del 9 d'Octubre ¬ęno pot donar-se en les condicions dels altres anys per l'exist√®ncia de la pand√®mia¬Ľ, per aix√≤ en la Junta de Portaveus ¬ęhem constatat que s'ha de fer un 9 d'Octubre diferent¬Ľ.

Les Medalles d'Or de la ciutat

A dem√©s, s'estan estudiant altres possibilitats, com la d'estendre la celebraci√≥ al 8 d'octubre tamb√© traslladant la celebraci√≥ de l'acte d'Honors i Distincions al mat√≠ d'este dia, i obrint l'Ajuntament durant la vesprada per a que la ciutadania puga ja visitar la Senyera.

L'Ajuntament de Val√®ncia reconeixer√† la labor del regidor d'Hisenda, Ram√≥n Vilar, que va morir este estiu, amb el t√≠tol de regidor honorari a t√≠tol p√≤stum, que ser√† entregat als seus familiars. Els periodistes Vicente Vergara i Mar√≠a Jos√© Grimaldo i el defensor del Major, Jos√© Pelegr√≠, seran nomenats Fills Predilectes; i l'empresari Silvino Navarro i la compositora √Āngeles L√≥pez Artiga, Fills Adoptius de la Ciutat.

La Policia Local de València, la Societat Esportiva Correcaminos, el Gremi de Forners i Pastissers de València, el Banc d'Aliments i el col·lectiu València amb bici rebran les Medalles d'Or de la Ciutat.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"La XVIII edici√≥ d'Esc√®nia arriba a Foios el dijous" "Obert el termini per a les ajudes a les bandes de m√ļsica"