Vox demana que la bandera d'Espanya onege en tots els instituts públics valencians

El grup parlamentari ha presentat una iniciativa en Les Corts
Una bandera d'Espanya | El Español

 

El grup parlamentari Vox ha presentat una iniciativa en Les Corts en la que demana que la bandera espanyola onege en tots els Instituts d'Educació Secundària (IES) de la Comunitat.

 

La seua portaveu adjunta, Plans Massó, ha presentat una proposició no de llei de tramitació urgent, instant al Consell a que col·loque la bandera nacional en tots els IES, ja que segons la Llei per la qual es regula l'ús de la bandera d'Espanya i el d'altres banderes i ensenyes, esta «ha d'onejar en l'exterior i ocupar el lloc preferent en l'interior de tots els edificis de l'administració central, institucional, autonòmica, provincial o insular i municipal de l'Estat».

 

Des de la formació recorden que en les comunitats autonomes la bandera pròpia, «s'ha d'utilitzar juntament amb la bandera d'Espanya en tots els edificis públics civils de l'àmbit territorial»

 

Massó, diputada per Castelló, ha explicat que presenten esta iniciativa «davant la gran quantitat de notificacions dels ciutadans al voltant de la falta de la bandera nacional en els seus instituts». «Estem farts que hi haja lleis que s'incomplixen contínuament i ningú faça res, sobretot eixes que han de vore amb els símbols nacionals», ha agregat.

 

D'altra banda, la diputada ha sol·licitat informació relativa als percentatges d'abandó escolar primerenc en el sistema educatiu valencià i el baix rendiment en lectura, matemàtiques i ciències en la Comunitat Valenciana des de 2010 a 2019, juntament amb les dades sobre el percentatge d'alumnes que realitzen els seus estudis d'Educació Infantil, Primària i Secundària en la seua llengua materna.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!