Xirivella reforça la neteja urbana davant dels brots

L'Ajuntament destinarà 50.000 euros addicionals a la desinfecció dels carrers durant l'últim quadrimestre de l'any
Xirivella augmentarà en 50.000 euros el pressupost per a neteja i desinfecció | Cedida

El govern municipal de Xirivella, en l'Horta de València, augmentarà en 50.000 euros la dotació pressupostària dedicada a la neteja i desinfecció dels carrers durant l'últim quadrimestre del 2020. En concret, es reforçarà amb tres nous peons la desinfecció a motxilla i s'incrementaran percentualment les jornades dels equips d'aigualeig i neteja amb hidropresió.

Els peons motxillers ataquen els anomenats «punts crítics», aquells en els que es concentra un major número de persones o en els que es compartixen superfícies (mobiliari urbà, parcs infantils, zones de gran afluència o entorns escolars una volta es reprenguen les classes). D'altra banda, els vehicles d'aigualeig i hidropresió fan la neteja extensiva de tot el municipi amb aigua i lleixiu. 

«L'empresa SAV, concessionària de la neteja urbana en Xirivella, té identificades des de què començà la pandèmia les zones més sensibles del municipi i un inspector planifica diàriament les zones, itineraris i periodicitats», informa el regidor d'Infraestructures, Vicent Sandoval.

«Estos 50.000 euros addicionals ens permetran incrementar la freqüència i intensitat dels treballs entre setembre i desembre, un temps molt propens a la propagació vírica», explica l'edil. El programa de neteja viària en Xirivella ha evolucionat amb la pandèmia.

Durant el tram més dur del confinament la prioritat es va fixar en el centre de salut, farmàcies i negocis d'alimentació. Amb la desescalada es van desinfectar especialment els parcs infantils, les zones de passeig i el mobiliari urbà. En l'actualitat, el municipi està zonificat en cinc grans àrees: Barri de la Llum, Zamarra, Centre, Sant Ramón-Mont de Pietat i Havana Vella. La rotació sobre totes estes zones és periòdica, amb especial atenció als punts de major concurrència. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ja es poden arreplegar els tiquets per al Castell de Sant Bertomeu de Godella" "Una localitat valenciana tancarà les seues platges a les 22.30 hores a partir de hui"