El 36% dels valencians ja patix esta malaltia

La SEDCA ha creat un document denominat 'Els secrets millor guardats d'una bona dieta'
Leer en español
El 36 per cent dels valencians patix sobrepés i un 18 per cent és obés | ValènciaDiari

El 36 per cent dels valencians patix sobrepés i un 18 per cent és obés a causa d'una alimentació no saludable. Per això, la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències d'Alimentació (SEDCA) ha creat un document denominat 'Els secrets millor guardats d'una bona dieta', amb propostes i consells per a mantindre un pes estable.

 

Es tracta d'«idees fàcils de posar en pràctica, però que no comporten un esforç personal. De fet, hem de recordar que és molt més costós, per a la butxaca i per al cos, repetir en bucle de règims suposadament 'meravellosos' i fer quantitats absurdes d'exercicis que poden provocar-nos més mal que benefici», ha indicat Jesús Román Martínez, professor de la Universitat Complutense de Madrid i president del Comité científic de la Societat Espanyola de Dietètica (SEDCA).

 

Entre els deu 'consells clau' es troben menjar aliments amb un valor energètic reduït i destacat; preparacions culinàries; un menú setmanal que ajude a elaborar la compra i no caure en temptacions; consumir aliments de proximitat i preferiblement frescos; llegir i interpretar adequadament les etiquetes dels aliments; mantindre horaris i costums regulars i raonables; recórrer a un plat únic equilibrat si no dona temps a cuinar; consumir fruita habitualment; realitzar exercici 5 dies a la setmana i hidratar-se fonamentalment amb aigua.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!