El 36% dels valencians ja patix esta malaltia

La SEDCA ha creat un document denominat 'Els secrets millor guardats d'una bona dieta'
El 36 per cent dels valencians patix sobrepés i un 18 per cent és obés | ValènciaDiari

El 36 per cent dels valencians patix sobrepés i un 18 per cent és obés a causa d'una alimentació no saludable. Per això, la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències d'Alimentació (SEDCA) ha creat un document denominat 'Els secrets millor guardats d'una bona dieta', amb propostes i consells per a mantindre un pes estable.

Es tracta d'«idees fàcils de posar en pràctica, però que no comporten un esforç personal. De fet, hem de recordar que és molt més costós, per a la butxaca i per al cos, repetir en bucle de règims suposadament 'meravellosos' i fer quantitats absurdes d'exercicis que poden provocar-nos més mal que benefici», ha indicat Jesús Román Martínez, professor de la Universitat Complutense de Madrid i president del Comité científic de la Societat Espanyola de Dietètica (SEDCA).

Entre els deu 'consells clau' es troben menjar aliments amb un valor energètic reduït i destacat; preparacions culinàries; un menú setmanal que ajude a elaborar la compra i no caure en temptacions; consumir aliments de proximitat i preferiblement frescos; llegir i interpretar adequadament les etiquetes dels aliments; mantindre horaris i costums regulars i raonables; recórrer a un plat únic equilibrat si no dona temps a cuinar; consumir fruita habitualment; realitzar exercici 5 dies a la setmana i hidratar-se fonamentalment amb aigua.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El xef valencià Ricard Camarena, Premi Nacional de Gastronomia" "Nova alerta sanitària: peix venut en Espanya podria estar contaminat"