Baixen el preu d'uns 1.300 medicaments

A partir de demà alguns productes patiran una reducció de preu de fins a un 80%
Baixen el preu d'uns 1.300 medicaments | València Diari

Demà divendres, 1 de novembre, baixaran els preus de 1.290 medicaments a conseqüència de l'entrada en vigor de l'Ordre de Preus de Referència de 2019, publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el passat 13 de setembre.

Segons càlculs del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, que han sigut acordats pel Consell General de Col·legis Farmacèutics, es reduirà la factura pública de medicaments en més de 39 milions d'euros.

Alguns es reduïxen fins a un 80%

Destaquen alguns fàrmacs que han patit baixades de fins a un 80% com antiinflamatoris, antiglaucomatosos, analgèsics opioides o antipsicòtics. A més, també baixen el preu de principis actius com l'ibuprofèn, fàrmacs per a l'asma com el salbutamol, antidepressius com la duloxetina, anticonceptius orals o medicaments antipsicòtics.

«Esta baixada de preus se suma a la que es va aplicar en gener i als ajustos que es produïxen mensualment, un desgast progressiu que està impactant sobre les més de 22.000 farmàcies, especialment les més xicotetes i rurals», ha dit el president del Consell General de Farmacèutics, Jesús Aguilar. A més, afegix que les farmàcies porten «més de dos dècades contribuint a la sostenibilitat del sistema sanitari».

Afegix que ara han de treballar «l'estabilitat i certitud» que els permeta avançar en els treballs que estan duent a terme per a oferir un servici sanitari «més assistencial». «Esta necessària estabilitat per a la Farmàcia ha de facilitar també l'accés equitatiu dels ciutadans a tots els medicaments des de les farmàcies comunitàries, sempre que les seues condicions d'ús ho permeten, evitant així posar obstacles a la continuïtat dels tractaments», ha assegurat Aguilar.

  

Des del dia que es va publicar esta ordre el passat 19 de setembre i fins al pròxim 1 de novembre, les farmàcies han estat distribuint les existències disponibles al preu anterior. Amb l'entrada dels nous preus, les farmàcies dispensaran a preu rebaixat, assumint la diferència de les existències que fins i tot tinguen en estoc.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una empresa valenciana busca 200 treballadors que cobraran fins a 69.000€ a l'any" "Indignació per la rebaixa per error de centenars d'smartphones"