Detecten carn de porc infectada amb la pesta porcina procedent d'Espanya

Macedònia del Nord ha confiscat 21 tones de porc espanyol per la malaltia
Troben carn de porc espanyola infectada amb la pesta porcina | EFE

 

Alguns funcionaris de duanes i veterinaris de Macedònia del Nord han confiscat 21 tones i 312 quilograms de carn de porc procedent d'Espanya per estar infectada amb la pesta porcina africana. L'Agència Alimentària i Veterinària de Macedònia ha informat este dijous de què la carn va ser confiscada en la frontera entre Macedònia del Nord i Bulgària, concretament en la muntanya Deve Bair, evitant d'esta manera que entrara al mercat domèstic.

«La carn confiscada ja no és un risc per als ciutadans» expressa als mitjans el director de l'Agència, Zoran Atanasov, «no s'ha permés la seua entrada en el país. Ha sigut examinada i serà destruïda» assegura. A més, també destaca que la Unió Europea i l'Organització Mundial de la Salut seran informades al respecte.

Evitar el contagi, a tota costa

Tot i que, pel moment, no hi ha hagut ningun cas d'infecció per la pesta porcina en el país en qüestió, les autoritats locals van llançar una iniciativa el passat agost a escala nacional per a reduir la sobrepoblació de porcs senglars, ja que és tres voltes la xifra considerada sostenible en el país per a evitar la contaminació per la malaltia. L'objectiu és prevenir per a que, sobre de tot, la malaltia s'estenga per tot el país i per les regions dels Balcans, després de què es detectaren alguns casos en Bulgària i Sèrbia. 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una xiqueta de 3 anys, el quint cas de febre Q en la Vila Joiosa" "30.000 euros, la multa a un local de València per vendre 'garrafó'"