Una xiqueta de 3 anys, el quint cas de febre Q en la Vila Joiosa

Tres persones han sigut donades d'alta i quatre es troben en investigació
La febre Q és una malaltia produïda per animals paràsits | Pixabay

 

La Conselleria de Sanitat ha confirmat este dijous que una xiqueta de tres anys de la Vila Joiosa, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), és el quint cas diagnosticat i associat a un brot de febre Q detectat en la localitat i el primer en una menor.

Ara per ara, existixen sis casos declarats, dels que tres han sigut hospitalitzats i estan ja donats d'alta i hi ha altres quatre en estudi, segons han informat fonts d'este departament.

La febre Q és una malaltia, produïda per animals paràsits i causada pel bacteri 'Cloxiella burnetii', que clínicament es comporta com una malaltia febril aguda caracteritzada per tremolors, mal de cap, malestar general, dolors musculars i suors. El període d'incubació és de 14 a 39 dies i la seua gravetat i duració varien considerablement.

La principal via de contagi és la transmissió aèria produïda per la inhalació d'aire i pols contaminada pel contacte amb animals infectats. També és possible, encara que molt menys freqüent, la transmissió via alimentària pel consum de llet crua d'animals contaminats.

El tractament habitual consistix en l'administració d'antibiòtics per via oral i no hi ha manera de prevenir la febre Q, ja que la transmissió persona-persona és «excepcional».

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"30.000 euros, la multa a un local de València per vendre 'garrafó'" "Alerten d'una substància que pot resultar perillosa en uns fruits secs"