L'Institut de Neurociències d'Alacant fa un descobriment esperançador contra l'alzheimer

L'Institut de Neurociències d'Alacant ha dirigit l'estudi que pot marcar un abans i un després
El descobriment és una finestra d'esperança contra la malaltia | València Diari

L'Institut de Neurociències d'Alacant, centre d'investigació pública de la Universitat Miguel Hernàndez i el CSIC, que es troba en el municipi de Sant Joan d'Alacant, en la comarca de l'Alacantí (Alacant), ha fet un descobrint que podria ser vital en la cura de l'alzheimer.

Segons pareix, s'ha trobat una alteració nova en el cervell de les persones amb alzheimer que fa possible trobar, a curt termini, un bon biomarcador que ajude amb el diagnòstic i amb la posterior teràpia de la malaltia. Cal tindre en compte que, a pesar dels avanços en investigació dels últims anys, encara no està clara la causa real que provoca l'alzheimer.

Per això, una de les claus és descobrir perquè en el cervell dels malalts puja la producció de beta amiloide, la proteïna que produïx l'efecte tòxic i que desencadena la malaltia. I ara, en el laboratori de l'Institut han dut a terme un nou estudi que es mostra molt prometedor. Segons el responsable del grup d'investigació, Javier Sáez-Valero «Hem descobert que la glicosilació del precursor amiloide en el cervell de malalts d'alzheimer està alterada», de manera que «està sent processat, probablement, d'una manera diferent».

Una malaltia que es triplicarà

L'alzheimer és un mal sense cura i que afecta a 1,2 milions d'espanyols. Esta xifra es preveu que es triplicarà en les pròximes dècades. De fet, la situació s'ha fet més greu amb l'actual pandèmia del Covid-19, a causa del confinament, ja que ha provocat una disminució encara més ràpida de les capacitats mentals dels afectats. A demés, també ha causat un increment de les morts per causes inespecífiques en este col·lectiu, segons ha denunciat recentment l'associació 'Alzheimer Europe'.

Segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia, cada any es diagnostiquen en Espanya uns 40.000 nous casos d'alzheimer. S'estima que el 80 per cent dels casos que encara són lleus estan sense diagnosticar. Amb este descobriment, s'obri un poc més l'esperança. Sense dubte, una bona notícia de cara al dia mundial de l'alzheimer, el dilluns que ve, 21 de setembre.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'Euromilions d'este dimarts deixa premi en el territori valencià" "Cauen 5 premis de la Bonoloto en el territori valencià"