Nou rècord històric del preu de la llum

Et comptem diversos trucs per a poder estalviar electricitat i reduir la factura de la llum en plena onada de calor i enmig d'un rècord en el preu de la llum

La llum s'ha convertit en un malson, i és que la pujada de la llum s'ha convertit en una odissea a l'hora d'aconseguir estalviar electricitat. Cal tenir en compte el consum de l'aire condicionat, sumat a altres electrodomèstics.

L'onada de calor no ajuda

La calor més intensa, els dies de més calor arriba en un mal moment, just el dia que el preu se situa en 90,77 euros el megavat/hora ens arriba l'onada de calor amb temperatures de fins a 47 graus al nostre país.

Trucs per a poder estalviar llum

Per a aconseguir estalviar llum hi ha alguns trucs que poden funcionar perquè la nostra butxaca no note massa esta pujada.

- Refrigerar el domicili i controlar la il·luminació

A l'estiu és recomanable tancar les finestres durant el dia i usar els tendals i abaixar les persianes per a evitar l'escalfament de l'habitatge. El moment adequat per a ventilar el domicili és a primera hora del matí o a última hora de la nit, quan ja no fa calor. D'esta manera es pot refrescar.

A més, com a l'estiu hi ha més hores de llum, és important mantenir la il·luminació de l'habitatge apagat per a reduir el seu consum.

- Evitar usar els electrodomèstics en les franges horàries més cares

Entre les 10.00 hores i les 14.00 hores i les 18.00 hores i les 22.00 hores, la il·luminació està més cara que en altres trams horaris a causa del nou preu de la llum. En este cas es recomana desconnectar aquells electrodomèstics que no s'utilitzen en este moment.

La rentadora és el tercer electrodomèstic que més consumeix, mentre que el frigorífic és el primer pel fet que està encés durant tot el dia.

- Controlar l'aire condicionat

Si et trobes en el mercat regulat de la llum, cal evitar les hores més cares. A més, es recomana una temperatura mitjana de 25 i 27 graus.

Es pot posar l'opció del deshumidificador de l'aire condicionat per a aconseguir baixar la humitat de la casa. És possible que es trobe per sobre dels 25 graus a causa d'això. D'esta manera pots evitar una major temperatura en esta onada de calor.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cinc consells per a planificar unes vacances segures" "Trucs per a estalviar en la factura de la llum a l'estiu"